Aloite PS-Nuorille: Karjala takaisin

PS-Nuoret kertovat kannattavansa suoraa demokratiaa, mikä tarkoittaa sitä, että päätökset alistetaan suoraan kannatusvaaliin päätäntätasosta riippumatta. Tämä aloite on käsitelty PS-Nuorten syyskokouksessa 2018.

”KARJALA TAKAISIN!

Perussuomalaiset Nuoret vaatii Pariisin rauhansopimuksessa Neuvostoliitolle luovutettujen alueiden palauttamista. Luovutukset olivat vääryys, joka on korjattava.

Suomen valtion tulee aloittaa aiheesta neuvottelut Venäjän kanssa ja vedota
oikeudenmukaisuuteen sekä siihen, kuinka Venäjä saisi näin nostettua luottamustaan Suomen ja maailman silmissä. Mikäli Venäjä ei nyt suostu alueita palauttamaan, Suomen on odotettava oikeaa hetkeä.

Venäjä on epävakaa valtio ja maailmanpoliittisen tilanteen muuttuessa aukeaa aina uusia ikkunoita. Perussuomalaiset Nuoret tahtoo Suomen viralliseksi linjaksi kirjattavan sen, että Suomi vaatii Venäjää palauttamaan luovutetut alueet.”

Aloitetta on esittänyt Nico Anton Saramo ja sitä on kannattanut Toni Forsström.

PS-Nuorten mukaan jäsenaloitteet käsitellään yhdistyksen kokouksissa. Viimeisin kokous on pidetty Kuopiossa 17.-18.11.2018. Äänestystuloksista ei ole vielä PS-Nuorten sivustolla tietoa.

Lähteet: Aloite

1 KOMMENTTI

  1. Voisihan Meksikokin tyhtyä vaatimaan USA:n valloittamia alueita takaisin. Tuskin suurvallat suostuvat pikku maan vaatimuksiin, ellei niistä ole hyötyä suurvallalle. Siten perussuomalaisten nuorten vaatimus on typerä ja vain estää alueiden mahdollisn palautuksen.

    Venäjän kanssa pitäisi keskustella Karjalan alueen kehittämisestä, Venäjän ja Suomen yhteisen rauhallisen rajan eduista. 1800 luvulla Pietarin kaupunki hyötyi suomalaista ja suomalaiset Pietarin kaupungista. Näihin olihin voisi olla hyvä pyrkiä uudelleen.

    Natoon liittoutuminen on näihin aikoihin täysi seinä hyvien suhteiden syntymiselle ja aluepalautuksille. Suur-Suomi haaveet ovat yhtä suurta hölmöyttä kuin olivat itsenäisyyden alkuaikoina. Tässä voisikin kysyä, kuinka monta kertaa Suomi on tunkeutunut Venäjälle ja kuinka monta kertaa Venäjä Suomeen?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here