Brittimurhaaja vaihtaa sukupuolta veronmaksajien piikkiin

Elinkautiseen Skotlannissa tuomittu Paris Green syntyi poikana, mutta päätti vuonna 2011 olevansa nainen. Seuraavaksi hänen sukuelimensä muutetaan. Laskun maksavat veronmaksajat. Lasku on noin satatuhatta euroa kaikkine kustannuksineen.

Paris Green tuomittiin vuonna 2013 murhasta 18 vuodeksi vankeuteen. Green käytti 45-vuotiasta miestä seksuaalisesti hyväksi, kidutti tätä ja hakkasi lopulta kuoliaaksi. Kaksi muuta miestä tuomittiin avunannosta murhaan.

Peter Laingina aikaisemmin tunnettu mies muutti nimensä naiseuteensa paremmin sopivaksi Paris Greeniksi. Hän on nyt 27-vuotias.

Pian tuomitsemisen jälkeen Green siirrettiin naisvankilaan, kun huomattiin, että hän harrastaa seksiä miesvankien kanssa.

”Ihmisen voi murhata brutaalisesti, mutta vankilassaoloaikana on mahdollista saada kaikki pyytämällä – riippumatta siitä, miten paljon se rasittaa jo valmiiksi tiukilla olevaa järjestelmää, koska kielto voisi rikkoa ihmisoikeuksia”, kertoo eräs vankilan työntekijä.

”Mutta entä uhrin ja hänen perheensä ihmisoikeudet?”, hän kysyy.

Toisen vankilan työntekijän mukaan jotkut palvelut pitäisi olla vankien ulottumattomissa, kuten sukupuolenvaihtoleikkaus.

James Morton, transseksuaalisten liiton puheenjohtaja, sanoo, että vankien tulee saada samat julkiset palvelut kuin muutkin kansalaiset saavat. Liitto on tukenut vahvasti Greenin halua vaihtaa sukupuoltaan.

Muutosleikkaus järjestetään lähiviikkoina. Vankilan mukaan järjestely on logistinen painajainen, sillä sukupuolenmuutosleikkauksia ei järjestetä Skotlannissa.

Oma ”pikantti piirteensä” on se, että vangin uusi nimi, Paris Green, on tunnetun myrkyn nimi.

Lähde: Mirror, The Telegraph

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here