Claudio Grass: Idässä keskuspankit kasvattavat kultavarantojaan

Viimeisimmän tiedon valossa WGC:ltä (World Gold Council) näyttää siltä, että Itä-Euroopan ja Aasian keskuspankit ovat kasvattaneet kullan omistuksia merkittävästi kuluvan vuoden aikana.

Venäjän, Turkku, Kazakstan, Intia, Puola ja Unkari ovat vuoden 2018 suurimpia kullan netto-ostajia.
Yhdysvaltain asettamat kauppapakotteet ovat vain osasyy, koska joukossa on mukana myös valtioita, joihin ei ole kohdistettu näitä kauppapakotteita.

Aiheeseen erikoistunut asiantuntija Claudio Grass Sveitsistä kertoo, että keskeinen syy siihen, että keskuspankit ovat ryhtyneet ostamaan kultaa varastoon on halu palauttaa keskuspankkien itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus irroittautumalla epäluotettavasta rahoitusjärjestelmästä, joka on perustunut vain uskomukseen hyvästä hallinnosta.
Kun yleinen luottamus nykyiseen pankkijärjestelmän on rapautunut, on perusteltua ja järkevää, että yksittäiset ihmiset ja liikelaitokset ostavat jotain konkreettista ja käsinkosketeltavaa sen sijaan, että sijoittaisivat varallisuutensa paperilappusiin toivoen parasta.

Glass kertoo, että Itä-Euroopassa muistetaan vielä hyvin elämä kommunismin alla ja, että monet itä-euroopalaiset näkevät selviä yhteneväisyyksiä kommunismiin Brysselin nykyisessä tavassa johtaa Euroopan Unionia. Siksi mm. Puola ja Unkari ovat ryhtyneet ostamaan kultaa turvatakseen omat keskuspankkinsa mahdollisen kriisin sattuessa.
Heillä on niiltä ajoilta kokemusta siitä, miten keskitetty valta aiheuttaa huomattavaa korruptiotaja ja, joka aina tuo tullessaan hävitystä ja inhimmillistä kärsimystä.

Kyseiset keskuspankit suhtautuvat vakavasti EU:ssa jatkuvasti lisääntyville jännitteille ja näiden todennäköiselle eskaloitumiselle, sekä varautuvat mahdolliseen finanssikriisiin.

 

Lähde: RT

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here