Eläinsuojeluneuvojan järkyttävä Facebook-päivitys herätti kysymyksiä – SEY vastasi, mistä on kyse

Kuvituskuva. Kuvan pennut eivät liity tapaukseen. Lähde: Pixabay

SEY:n (Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto) vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Minna Pellinen julkaisi sunnuntaina 7. lokakuuta 2018 Facebook-päivityksen, jonka kuvana oli rivi mustia jätesäkkejä. Päivityksen tekstissä kerrottiin, että säkeissä on pentutehtaasta peräisin olevien emojen ja urosten ruumiita ja että kuolleita koiria on yhteenä 18. Pentutehtaan olosuhteita kuvataan järkyttäviksi ja Pellisen mukaan suurin osa pentutehtaan koirista on hengissä ja ne tulevat saamaan uudet kodit.

Päivitys herätti paljon kysymyksiä ja hämmennystä some-kansassa.  SEY selvitti tapausta sivuillaan.

Tapauksen kerrotaan olevan aito, Suomessa tapahtunut koirien huostaanotto.  Koska tapaus on vielä kesken, aiheesta ei ole mahdollista kertoa julkisuudessa yksityiskohtia. Asiasta tiedotetaan, kun mahdollinen oikeuskäsittely on saanut päätöksensä.  Koska SEY:n eläinsuojeluneuvojat eivät ole viranomaisia, heillä ei ole valtuuksia ottaa eläimiä huostaan. Huostaanotosta vastaa aina viranomainen, jonka apuna SEY:n eläinsuojeluneuvoja on ollut tapauksessa.

Pentutehtailun tukemista välttääkseen uuden koiranpennun hankkijan tulee käyttää aikaa ja vaivaa sen eteen, että tarkistaa pentueen taustat ja suhtautua erityisen kriittisesti myynti-ilmoituksiin, jotka julkaistaan verkon kauppapaikoissa.  Vastuullisilla kasvattajilla on lähes poikkeuksetta omat verkkosivunsa, joilla kerrotaan avoimesti ja rehellisesti kasvatustoiminnasta.

Lähde: SEY

 

 

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here