Eroaako Italia euroliitosta? Palautetaanko liira?

EU:n komissio ei ole hyväksynyt Italian ensi vuoden budjettia, jossa ei ole tarpeeksi leikkauksia. Lega-puoluetta edustava pääministeri ei halua kurjistaa kansalaisten elämää nykyistä enempää.

Talousstrategisti Mark Grant on esittänyt epäilyn, että Italia todennäköisesti eroaa EU:n rahaunionista ja perustaa oman valuutan. Syynä on Italian budjettikiista EU:n kanssa.

EU haluaa leikkauksia jäsenmaidensa budjetteihin. Se tarkoittaisi jäsenmaiden asukkaiden olojen kurjistamista, mikä Suomessa on tämän hallituksen aikana tullut kansalaisille erittäin selväksi. Kaikesta leikataan, jopa niistä aihealueista, joista ennen viime eduskuntavaaleja luvattiin, että ”näistä nyt ei varmasti leikata”. Leikkaukset ovat kohdistuneet tiiviisti vähävaraisten ja -tuloisten toimeentuloon.

Italian Lega-puoluetta edustava pääministeri Matteo Salvini ei leikkauksiin suostu, vaikka EU on uhannut maata mittavilla sakoilla, jos budjettia ei leikata.

Bloomberg-julkaisulle haastattelun antanut talousstrategisti sanoi, että Eurooppa voi löytää itsensä hyvin tukalasta tilanteesta riippuen siitä, miten se toimii Italian kanssa.

”Tilanne voi mennä niin pitkälle, että Italia ottaa käyttöön oman valuutan ja saattaa ehkä jopa erota EU:sta”, sanoi Grant.

Grantin mukaan paljon riippuu siitä, miten muut EU-maat suhtautuvat tilanteeseen.

Lähde: Sunday Express

6 KOMMENTIT

 1. Italian pääministeri ei halua kurjistaa kansalaisten elämää nykyistä enempää!
  Kylläpäs onkin lepsu pääministeri!
  Meidän Sipilä on kyllä ihan toista maata ja kurjistaa kansalaisten elämää juuri niin paljon kuin EU vaatii, ja varmuuden vuoksi vähän ylikin.

  • Eikä pelkästään (puu)pääministeri, vaan koko ylimitoitettu, tyhmiä ideoita pursuva, itsensä edes jollain lailla tarpeelliseksi tekevä, sortovuosien perintöä vaaliva ja kansaa kyykyttävä virkamieseliitti. Olisi taas liiterin takana töitä!

 2. Nämä Iltalehden Toimittajat ovat ääri vasemmistolaisia
  ehkä pahimpia idiooteja suomessa jotka täällä elävät

  Suomalaiset repivät huumoria Donald Trumpin haravointikommentista – myös mediapersoona Aleksi Valavuori ja tunnettu muusikko Paleface osallistuivat talkoisiin: ”Make America Rake Again”
  Tänään klo 20:36
  Presidentin kommentti on herättänyt huvittuneisuutta Suomessa.

  Donald Trumpin haravakommentti on herättänyt hämmennystä. EPA / AOP, TWITTER
  – Lattiat pitää pitää puhtaina. Ja metsän ”lattiat”, ne ovat hyvin tärkeitä. Kun tapasin Suomen presidentin, hän sanoi: ”Me olemme metsäkansaa”. He käyttävät paljon aikaa haravointiin ja sellaiseen. Heillä ei ole mitään ongelmia.

  Siitä se lähti.

  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hehkutti Pohjois-Kaliforniassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa suomalaista metsänhoitoa. Hänen mukaansa metsien haravointi pitää maastopalot Suomesta loitolla.

  Pohjois-Kaliforniassa suurta tuhoa aiheuttaneeseen maastopaloon liittynyt kommentti on saanut suomalaiset ottamaan ilon irti Trumpin erikoisesta kommentista.

  Sekä tunnetut että vähemmän tunnetut henkilöt ovat pitkin päivää julkaisseet somekanavissaan kuvia ja videoita haravoinnista.

  Tunnettu räppäri Paleface julkaisi Instagram-tilillään kuvan, johon oli Trumpin vaalislogania mukaillen kirjoitettu ”Make America Rake Again” (suomeksi ”Laitetaan Amerikka jälleen haravoimaan”). Jos alla oleva kuva ei näy, sen voi katsoa tästä linkistä.

  Mediapersoona Aleksi Valavuori jakoi Instagramin puolella videon, jossa hän sarkastiseen sävyyn kertoo, kuin Suomessa voi jopa yliopistotasolla opiskella haravointia. Jos alla oleva video ei näy, sen voi katsoa tästä.

  Valavuori jatkoi vitsailua myös Twitterissä. Hän julkaisi muokatun kuvan, jossa äitiyspakkaukseen oli liitetty harava mukaan.

  – Me opimme haravoimaan jo syntyessämme. Jouduin tänään lopettamaan haravoimisen, koska oli niin pimeää ja satoi hulluna, mutta jatkan aamulla, Valavuori kirjoitti tässä tviitissään.

  Newsweek

  @Newsweek
  · 22 h
  Donald Trump says Finland doesn’t have California wildfires problem because ”they spent a lot of time on raking” http://bit.ly/2DKD8AX

  Aleksi Valavuori
  @Valavuori
  This is the world famous Finnish Baby Box. We learn how to rake when we are born. I had to stop raking today because it was too dark and raining like crazy but I will continue in the morning. Soon there will be snow which makes raking really hard. pic.twitter.com/5BoNXHMEep

  123
  2.55 – 18. marrask. 2018
  Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys

  31 ihmistä puhuu tästä
  Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys
  Trisikko-nimerkki jakoi puolestaan Instagramissa kuvan lumen keskellä haravoivasta lapsesta. Kuvan yhteyteen oli kirjoitettu ”maastopalojen torjumista Suomessa”. Jos kuva ei näy, sen voi katsoa tästä.

  Toisissa videoissa, kuten Juge Heikkilän jakamassa, haravointitalkoisiin osallistui useampi ”kansalainen”. Videon voi katsoa tästä linkistä.

  Lisää kuvia ja videoita voi katsoa esimerkiksi Instagramista aihetunnisteella #raking.

  ANSSI KARJALAINEN
  anssi.karjalainen@iltalehti.fi

 3. Suomen hallituksella ja medialla on ollut voimakas tahtotila ja yhtenä kärkihankkeena aitosuomalaisten elämän kurjistaminen. Eikä ole vieläkään siihen loppua näkyvissä, mikäli nykymeno jatkuu.
  Kuinkahan paljon se auttaa italialaisia, jos EU ja Brysselin loiset saavat rangaista Italiaa mittavilla sakoilla ja maksuilla. Se se varmaan auttaakin. Kaikenkattava EU:n ronkkiminen kaikkien kansojen taloudenhoitoon ja kaikkien Euroopan kansojen jatkuvasti lisääntyvä verottaminen ja varojen kerääminen Brysselin sirkukselle auttaa kyläkin vain Brysselin sirkusta ja siellä loisivia toinen toisiaan valitsevia johtajia, joitain suomalaisiakin.

  On hienoa että Suomen tunnetut ja tuntemattomatkin saavat iloa valtamedian idioottitoimittelijoiden niin taitavasti suomennetuista Trumpin sanoista. Ne osaa suomentaa metsän pohjamaasta käytetyn floor sanan hienosti lattiaksi, ja sekös on hauskaa pallinaamasta ja jostain valavuoresta. Osoittavat kyllä täydellisen kusipäisyytensä. Jos joku kuulee yleisesti merenpohjasta käytetyn sanan oceanfloor, sekin olisi noiden idioottien mielestä niin kovin hauskaa. On ne lapsellisia vajakkeja, somaleitakin tyhmempiä.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here