EU-joukot Pariisissa taistelemassa Ranskan kansaa vastaan?

EU on valmistellut yhteistä armeijahanketta jo vuosia – Suomikin on mukana. Onko Pariisissa suomalaisia sotilaita taistelemassa Ranskan kansaa vastaan mellakkapoliiseina?

Kansalaiset Ranskassa ja etenkin maan pääkaupungissa Pariisissa ovat osoittaneet mieltä maan presidenttiä Emmanuel Macronia vastaan jo neljänä viikonloppuna.

Daily Star kirjoittaa tänään, että Pariisiin on tuotu EU-armeijan joukonhallintayksiköitä, jotka toimivat suoraan EU:n alaisuudessa. Keväällä 2016 EU järjesti Saksassa kaupunkisotaharjoituksen, jossa tiettävästi harjoiteltiin tilannetta, jossa tapahtuu kansannousu. Harjoitukseen on mahdollisesti osallistunut myös suomalaisia sotilaita.

Emmanuel Macron ilmoitti jo viime vuonna kannattavansa vahvasti EU-armeijan muodostamista.

”Ranskan presidentti Emmanuel Macron on EU-armeijan perustamisen vahva kannattaja ja on jo aikaisemmin pyytänyt yhteisen akatemian perustamista, jonne jäsenmaat voivat lähettää armeijan henkilökuntaa opiskelemaan ja harjoittelemaan”:

Kuvakaappaus Daily Expressin jutusta vuodelta 2017.

EU:n laki sallii kuolemantuomion käyttöönoton muun muassa kansannousun eli kapinan yhteydessä.

Ranskan armeijan kalusto liikkuu trikolorin eli Ranskan lipun väreissä. Eilen alueella näkyi ajoneuvoja, jotka liikkuivat EU:n tunnuksella.

Monet ovat pelänneet, että EU-joukkoja käytetään nyt omia kansalaisia vastaan.

Lähteet: Daily Star, Daily Express

8 KOMMENTIT

 1. Eipä näytä EU valtioilla menevän kovin hyvin, kun tarvitaan armeijaa sisäpolitiikan tukena. Suomessa riittää vielä poliisi. 1956 yleislakon aikana harkittiin kyllä jo poliisin aseistamista konepistoolein, kun alkoi syntyä mellakoita.
  Demokratia on kummallinen järjestelmä. Vallanpitäjät valitaan demokraatisissa valleissa, mutta nämä pettävät heti valtaan päästyään äänestäjänsä vai onko valtaan valittujen älyllinentaso niin heikko, etteivät ymmärrä tilannetta oikealla tavalla. Kokemus viittaa jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

 2. Alusta asti ollut selvää ettei EU joukkoja tarvita muuhun kuin valtaeliitin sikailun ja ihmisvihamielisen politiikan turvaamiseen oikeuksiaan vaativia kansalaisia vastaan. Ranskassa tämä tosin tulee vain lisäämään vettä myllyyn. Jos ei valta ala Ranskassa vaihtua, taitaa useimpia päättäjiä odottaa giljotiini. Ja hyvä niin. Power to the people. Viva revolution!

 3. Juuri tällaisten takia ne ns. ”nopean toiminnan joukot” perustettiin.
  Ideana se että mihin tahansa EU-maahan voidaan lähttää toisen EU-maan joukkoja hillitsemään ja tarvittaessa vaikka käyttämään kovia.
  Idea ei ole uusi, samaa käytti Neuvostoliitto. Varuskunnissa oli sotilaat muista kansallisuuksista kuin siitä missä varuskunta sijaitsi.
  Olisi aika vaikeaa vaatia oman kylän poikia ampumaan oman kylän mielenosoittajia.

 4. olisi mukavaa ja huojentavaa, jos edes jokunen eurostoliiton palkkiovirasta kotiutunut henkilö uskaltaisi kertoa kokemuksistaan jotain, mitä ei kehdannut virassa ollessaan julkituoda…

 5. Tuskin ranskalaiset antavat periksi. Paremminkin yltyvät vielä hurjemmiksi, jos siellä aletaan vierailla joukoilla tukahduttamaan mielenosoituksia. Verisyys saattaa toki lisääntyä, mutta enpä oikein usko, että muista eurooppalaisista maista tulevat olisivat halukkaita ampumaan kovilla.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here