EU:n valtiovarainministerit keskustelivat Helsingissä energiaverotuksesta

Kuvituskuva. Lähde: Pixabay

Epävirallisen valtiovarainministerikokouksen toisena päivänä lauantaina 14. syyskuuta aiheena olivat energiaverotuksen lisäksi EU:n finanssipoliittisten säännöt.

Kokouksen puheenjohtajana toimi valtiovarainministeri Mika Lintilä.

Energiaverotus tukemaan ilmastotyötä

Ministerit pohtivat ensimmäisenä kokouspäivänään, miten ilmastonmuutoksen vastaista työtä tulisi edistää juuri valtiovarainministerien vastuualueilla. Keskustelu ilmastotoimista jatkui lauantaina 14. syyskuuta, kun ministerit käsittelivät energiaverotusta. EU:n komissio on juuri julkaissut arvionsa energiaverodirektiivistäLinkki toiselle sivustolle.

Keskeisimpiä keskustelussa esille nousseita teemoja olivat kilpailukyky, ilmastonmuutoksen hillintä ja energiaverotuksen yleinen, yhteiskunnallinen hyväksyttävyys.

”Olimme yhtä mieltä siitä, että energiaverotuksella voidaan edistää ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamista. Uskon, että keskustelumme anti otetaan huomioon, jos energiaverodirektiiviä päätetään uudistaa”, ministeri Lintilä sanoo.

Suomi painottaa neuvoston puheenjohtajana, että EU:n täytyy nostaa profiiliaan globaalina ilmastojohtajana. Tavoitteena on luoda pitkän aikavälin ilmastostrategia, jolla EU on hiilineutraali vuonna 2050.

Lähde: Valtiovarainministeriö

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here