Facebook estää itsenäiset ajattelijat – Antaa kuitenkin huutokaupata lapsia verkossa!

Facebook poisti ilmoituksen 16-vuotiaan myymisestä vaimoksi vasta sen jälkeen, kun tyttö oli naitu korkeimmalle tarjoajalle.

Facebookin säännöt ilmeisesti vaihtelevat maittain, vaikka Suomen Facebook vetoaa yhteisösääntöihin estäessään ihmisiä kirjottamasta Facebookiin valtavirrasta eriäviä mielipiteitä.

Eteläsudanilainen perhe päätti myydä 16-vuotiaan tyttärensä Facebookin välityksellä. Lasten oikeuksia ajavan Plan International -järjestön mukaan tytöstä teki tarjouksia viisi miestä, joista jotkut olivat korkea-arvoisia Etelä-Sudanin hallituksen virkamiehiä.

Korkein tarjous tytöstä oli 500 lehmää, kolme autoa ja 10 000 dollaria. Aktivistit ovat huolissaan, että muutkin perheet voivat esimerkin innostamina alkaa käyttää sosiaalista mediaa suurten myötäjäisten toivossa.

Plan International -järjestön Etelä-Sudanin maajohtajan George Otimin mukaan teknologian käyttäminen barbaarisiin toimiin muistuttaa menneiden aikojen orjakauppaa.

”Se, että tyttö voitiin myydä maailman suurimmalla sosiaalisen median alustalla tänä päivänä ja nykyisenä aikana, on aivan käsittämätöntä”, Otim sanoi.

Facebookin mukaan kaupankäynti tytöstä alkoi lokakuun 25. päivä, ja viesti poistettiin 9. marraskuuta eli 15 päivää myöhemmin.

Plan International on pyytänyt Etelä-Sudanin hallitusta tutkimaan asiaa ja erottamaan virkamiehet, jotka olivat mukana tytön huutokaupassa.

UNICEF:n mukaan marraskuun 2017 tilastot osoittavat, että eteläsudanilaisista tytöistä naitetaan 52 prosenttia, ennen kuin he täyttävät 18 vuotta.

Lähde: CNN

Lue lisää:

https://51.68.84.119/facebook-jalleen-hakkeroinnin-kohteena-tilien-yksityiset-viestit-myynnissa/

2 KOMMENTIT

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here