Facebook jälleen hakkeroinnin kohteena – käyttäjien yksityisviestit kaupan?

BBC Russian Service selvitti asiaa tekeytymällä kiinnostuneeksi ostajaksi.

Syylliset väittivät, että heillä olisi ollut myynnissä 120 miljoonan käyttäjän yksityisiä tilitietoja.

Tutkimuksissa selvisi mm. myös, että iso osa tileistä oli rekisteröitynä Ukrainaan ja Venäjälle. Muita mainittuja maita oli mm. Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Brasilia.
Selvityksessä kävi myös ilmi, että rikoksen yhteydessä oli käytetty LokiBot Trojan – nimistä haittaohjelmaa, joilla saatiin haltuun käyttäjien salasanat.

Asian todenperäisyys vahvistettiin myös tarkastamalla hakkeroitujen tilien autenttisuus.

Facebook ilmoittaa, että ei ole huomannut mitään ongelmia omassa tietoturvassaan. Heidän kantansa on, että hakkerointi on mahdollisesti tehty selaimiin liitettyjen haittaohjelmien avulla. Facebook on ilmoittanut asiasta eteenpäin viranomaisille ja selaimien valmistajille ja, että Facebook on ryhtynyt toimiin lisähakkeroinnin estämiseksi.

Kyseinen hakkerointi ei liity millään lailla Facebook:in aiempiin tietovuotoskandaaleihin.

Hakkeroinnin kohteeksi joutuneet henkilöt eivät tule saamaan mitään erityistä suojaa henkilötietoväärinkäytösten osalta.

Riippumattomat kyberasiantuntijat väläyttelevät mahdollista vastuun jakamista Facebookin ja selainten valmistajien välillä, mikäli tietovarkaudessa todellakin on käytetty selaimiin liitettäviä haittaohjelmia salasanojen saamiseksi hakkeroituihin tileihin.

Tutkijat olivat myös tiedustelleet tekaistun ostotilanteen yhteydessä hakkereilta liittyivätkö kyseiset tilimurrot aiempiin Facebook:ille tehtyihin tietovarkauksiin. Heille oli vastattu, että ei liity. Samassa yhteydessä oli hakkereilta myös kysytty kytkeytyikö myynnissä olevat tilien yksityisviestit mitenkään Venäjän valtioon, johon vastaus oli ollut lyhyesti – ”Ei.”

 

Lähde: BBC

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here