Geurt Marco de Wit valittiin SKE-puolueen puheenjohtajaksi – junttasi puolisonsa vpj:ksi

Suomen Kansa Ensin -puolue piti tänään ylimääräisen puoluekokouksen Helsingissä valitakseen puolueelle uuden hallituksen puheenjohtajineen. Ylimääräistä kokousta oli vaatinut yli 10 prosenttia jäsenistöstä.

Kokous venyi yliajalle, jolloin yli puolet osallistujista, kuten kauempaa tulleet, joutui poistumaan. Tämän jälkeen kokouspaikkaa vaihdettiin ja jatkettiin enimmäkseen paikallisten ja lähialueen jäsenten voimin.

Vaikka jo edelliset kokoukset oli järjestetty eteläisessä Suomessa, tälläkään kertaa kokousta ei järjestetty pohjoisessa, vaan entistä enemmän etelässä eli Helsingissä, mikä aiheutti monille pohjoisen jäsenille haasteita osallistua kokoukseen.

Kokoukselle varattu aika päättyi, ennen kuin päästiin kokouksen varsinaiseen osuuteen: uuden hallituksen valintaan. Tässä kohtaa kokouspaikka vaihtui, ja muun muassa kauempaa tulleet joutuivat poistumaan paikalta ehtiäkseen varaamilleen kotimatkoille. Valtaosa jäsenistä, yli puolet, poistui tässä kohtaa kokouksesta.

Puheenjohtajaksi tyngäksi jääneessä kokouksessa ehdotettiin ainoastaan aikaisemmin tehtävää hoitanutta Geurt Marco de Witiä, joka myös valittiin ilman äänestystä, koska vastaehdokkaita ei ollut.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi de Wit ehdotti puolisoaan Mari Kososta, joka valittiin tehtävään, koska muita ehdotuksia ei tullut. Kosonen on aikaisemmin toiminut puolueen rahastonhoitajana.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi ehdotettiin Pekka Kortelaista, joka valittiin tehtävään, koska muita ehdotuksia ei tullut.

Oliko kokousmenettely laillinen? Siinäpä selvitettävää seuraavaksi.

Katso Talkradion kokoustriimiltä leikkaama osuus de Witin kiitospuheesta:

Lähde: YouTube

17 KOMMENTIT

 1. alakaapi olla melekosta willinlannen touhuva, pittäiskö huolestuva? Sinne kehhä kolomosen sisälle kaek paska tuntuu kerräytyvvän

 2. Vuoden paras viihdeshow, nauroin kippurassa!

  Jo alkuperäinen kokous Töölön kirjastossa saattoi olla laiton jo kokoonkutsumisen perusteella, koska sen kutsui kokoon hallitus, joka ei ole toimintakykyinen SKEn sääntöjen mukaisesti. Lisäksi kokouksessa todistettavaksi vaaditut kohdat, kuten että 10 % jäsenistä on vaatinut kokousta kirjallisesti ja tosite sihteerin jäsenmaksun maksamisesta olisi pitänyt jäsenistölle pyydettäessä esittää. Rahastonhoitajalla tulee olla kokouksissa mukana yhdistyksen/puolueen kirjanpito ja luonnollisesti, jos kokouksen on kutsunut koolle jäsenistön 10 %, siitä on oltava ko. kirjallinen dokumentti meilissä tms.

  SKE Northin & co viivytystaktiikka Junes Lokalta opitulla suljetuilla lippuäänestyksillä puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinnassa – joka normaaleissa kokouksissa vie kokonaisuudessaan kaksi minuuttia – tavoitteli varmaankin juuri kokouskutsussa määritellyn kokousajan loppuun kuluttamista. Miksi valita uusi hallitus kahdeksi päiväksi, koska uusi (6.10.) valittu hallitus aloittaa toimintansa 1.1.2019.

  Töölössä kokouksen lopussa puheenjohtaja yksipuolisesti määrää kokouksenyllättäen siirtymään valitsemaansa paikkaan toisella puolella kaupunkia. Lopuksi toteaa että ”asia on päätetty”, vaikka kokouksen osallistujat kovaäänisesti vastustivat sitä. Ellei tätä vastustusta ole edes kirjattu pöytäkirjaan, myös pöytäkirjan tarkastajat saavat olla varuillaan..

  Park Hotellin jatkokokous oli täysin laiton: Yhdistystoiminnan käsikirja (jota yleisesti pidetään yhdistystoiminnan ”raamattuna”) määrittelee asiasta näin: ”Jos kokous joudutaan keskeyttämään ennen kuin kaikki asiat on saatu käsiteltyä, sovitaan yleensä siitä, että asioiden käsittelyä jatketaan ns. jatkokokouksessa. Kokous voi samalla päättää jatkokokouksen pitämispaikan ja ajankohdan tai delegoi tämän hallitukselle.
  Jatkokokous kutsutaan koolle samalla tavalla kuin varsinainenkin kokous ja siihen osallistumisoikeus on kaikilla niillä, joilla oli oikeus varsinaiseen kokoukseen.” (kutsutaan yleisesti siis 10-14 vrk ennen kokousta, tästä en muista SKEn sääntöjä).

  Muiltakin osin kokous oli historiallinen, mm. SKEn vuoden 2019 hallitus nuijittiin lakkautetuksi täysin laittomasti laittomassa kokouksessa. Geurt de Wit oli saanut Park Hoteliin jäämään vain omat faninsa, joten kun hän ehdotti tehtäviin ihmisiä ja huusi perään kannatetaan, edes muita ehdotuksia ei kuulunut mihinkään. Osa fanilaumasta toki huusi mukana ”kannatetaan”, mutta huvittavaa oli streamilta selkeästi kuuluva Geurtin omia ehdotuksiaan kommentoiva ”kannatetaan”.

  On itsestään selvää, että näin useista ja näin törkeistä yhdistyslainsäädäntörikkomuksista lähtee useita valituksia AVIin. SKE 14 – kanavalla oli tasaisesti hieman yli 1 600 katsojaa ja farssikokous oli nähtävänä muuallakin ja kokouksesta lienee uutisoitu muuallakin kuin täällä. AVI jäädyttää yhdistyksen toiminnan selvitysten ajaksi, jolloin siis puoluekin tulee olemaan virallisesti jäissä. Mutta ”kaikki on aina tehty oikein”..

 3. Kenestä tuli rahastonhoitaja? Jätettiinkö valinta kenties ovelasti tilaan ”hallitus valitsee keskuudestaan”, jotta rahaliikenne pysyvät edelleen Geurttilan perheessä? Jos näin on, olisi jäsenien syytä vihdoin pyytää kirjanpito nähtäväkseen. Miksei sitä pyydetty jo tänään?
  De Wit on tuomittu törkeästä kirjanpitorikoksesta ja Kosonen on tehnyt konkurssin. Puolueen kannattaisi palkata ulkopuolinen kirjanpitäjä. Kososelle on 6.10. kokouksessa päätetty 2 000 euron palkkio kirjanpidosta, sillä rahalla saa erittäin hyvän kirjanpitäjän erittäin isolle määrälle tilitapahtumia! Haloo osasto SKE!!

 4. Kyllä meitä nyt viilattiin linssiin pahasti. Kyllä minä epäilin jotakin tämmöstä, että aattelin ensin, etten kokoukseen lähde ollenkaan. Toivottavasti Ari pitää nyt lupauksensa ja ryhtyy oikeudellisiin toimiin tässä asiassa. Kyllä tosta Macosta varoiteltiin jo aikoja sitten, mutta jotkut vakuuttivat aika monet siitä että, neon vaan katkerien vuodatuksia. Kaikki mitä on kuullut, onkin suureksi osaksi osottaunut todeksi. Että pitikin tämmöseen ryhtyä! Hyvä että nettiuutiset tästä aiheesta antoi palstatilaa. MV ei ole mitenkää reagoinut asiaan ainakaan vielä, eikä taida kiinnostaa enää tämmöset asiat kun linja kuulemma muuttunnut.

  • Kokousväki kyseli kokouksen alussa, että onko puoluesihteeri Juntunen maksanut jäsenmaksunsa. Oletettavasti 1. varapj:lla Arilla on varmaankin ollut pääsy jäsenrekisteriin ja siksi tiesi/arveli, ettei ainakaan aivan viime päivinä vielä jäsenmaksua ollut maksettu? (Huom. suojeleva ?-merkki, kuten Laiton lehdessäkin.) Marihan tarkisti kokouksen alussa ihmiset, jotka päästi sisään, eikä hänen listansa ilmeisesti ollut edes ajantasainen, koska jäsenmaksun maksaneita bussilla tulleita jäseniä ilmeisesti jätettiin kokoussalin ulkopuolella ja siksi sinne soitettiin poliisit ja kaksi maijaa saapuikin (kertoo kirjaston työntekijä), mutta poistuivat sittemmin. Jos joku vielä noiden kanssa touhuaa, niin kuitti jäsenmaksusta mukaan. Jos Juntunen ei ollut maksanut jäsenmaksuaan, hän ei olisi saanut SKEn sääntöjen mukaan olla läsnä koko kokouksessa, saatikka toimia kokouksen puheenjohtajana. AVIin eli Aluehallintovirastoon yhteyttä heti maanantaina. Yhtä laitonta kokousfarssia tuskin onSuomessa ennen nähty. Pöytäkirjat lienevät myös aivan mitä sattuu, joten tallentakaa videot, ennenkuin ne poistetaan ja lähettäkää AVIin liitteinä.

 5. Ymmärtävätköhän hallitukseen valitut olevansa hallituksen jäseninä lakisääteisessä vastuussa kaikesta yhdistyksen toiminnan toteutumisesta yhdistyslainsäädännön mukaisesti? Muun muassa rahaliikenteestä, kirjanpidon julkisuudesta jäsenille, kirjanpidon lainmukaisesti laatimisesta, täsmäämisestä ja julkaisemisesta, vuosittaisen tuloksen ja taseen julkistamisesta eli tilinpäätöksen esittelystä jne. jne.? Geurttilan rahankähmintähommista on ennenkin ehdollista heilahtanut.. Jos tuloslaskelmaa ja tasetta ei voida vahvistaa, ei myöskään HALLITUKSEN JÄSENILLE voida myöntää vastuuvapautta!

 6. SKEn sananvapautta taas aivan parhaimmillaan. Jälkikäteen lukemattomien kommetoijien – jotka kirjoittivat kokouksen laittomuudesta tms. – kaikki kommentit on poistettu chatista :D!
  SKEn puoluekokouksessa nähtiin ennätysmäinen määrä suljettuja lippuäänestyksiä (tästä kyseenalainen kunnia menee ”lippuäänestys-opettaja” Sauhu-Lokalle, jolla on hallussaan yhdessä kokouksessa pitkälti yli 20 000 euroa ylimääräisiä kuluja aiheuttanut Suomen ennätys: https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/valtuusto-teki-aivan-odotetut-valinnat-aito-suomalainen-yhteislista-aanestytti-valinnoista-toistuvasti/761872/ https://www.oululehti.fi/paakirjoitus/farssi-ei-yllattanyt-6.261.247896.4d3936ad6c https://yle.fi/uutiset/3-9651829 ).

  Mielenkiintoista puolueelta, joka kannattaa ulkoparlamentaarisia lähestymistapoja ( = miksi olla puolue??) ja suoria kansanäänestyksiä. Jos joku sattuu tietämään, yhdistyslain alaisen kokouksen, jossa pöytäkirjantarkastajista on järjestetty suljettu lippuäänestys, niin haluan toki tietää 😀 😀 Eläköön-hail ”suorat kansanvaalit ja Geurt-vapaus”!!

 7. SKE lienee tehnyt maailmanennätyksen puolueena, joka hajaantui (jälleen kerran) kahteen fraktioon juuri ennen puolueeksi pääsyään, on onnistunut järjestämään ainoastaan laittomia kokouksia ja kokousten päätökset ovat menossa AVIin ja oikeuteen tarkasteltaviksi sekä lisäksi puolueen puheenjohtajan käsitykset tapahtumien kulusta ovat aivan toisesta todellisuudesta kuin muilla ihmisillä. Tai ehkä on syytä ollakin, koska MdW oli kokouksen näin etukäteen käsikirjoittanut. Olisi kannattanut ottaa selvää myös laillisuusnäkökulmista. TIRSK https://laitonlehti.net/2018/12/30/videot-sken-ylimaarainen-puoluekokous-sabotaasi-ja-harmonia/

 8. Oli kyllä aikamoinen farssi ja luulen että myös ihan hiton laiton. Pannaanko myös SKE jäihin kun AVI tutkii jää nähtäväksi.

 9. Sitä se juuri oli. MdW:n junttakokous. Ei helvetti, mutta toi mies on kyllä narsisti, niinkuin Jallu siitä jo aikaa sitten sanoi. En ole vaaliehdokas, mutta odotin että saataisiin SKE:sta oikea puolue ja oltais voitu sitä kautta vaikuttaa demokraattisesti. Marco alkoi sitäkin vastustaa ja katutoiminta kuulemma on sitä ainoota äärimmäisen oikeeta toimintaa. Vaikka meistä toki suurin osa kannattaa miekkareitakin, mutta muullakin tavalla pitäisi voida toimintaa osallistua. Marcolle se enää käynytkään, vaan tapahtui ihmeellinen radikalisoituminen. En tähän kirjoita, mitä epäilen, ettei tartte saada päälleen sitä miestä. En halua olla enää sen kanssa missään tekemisissä.

 10. Eilisestä farssista järkyttyneet selviytyivät kuitenkin voittajina koko showsta: koska eilinen jatkokokous oli laiton, myös kaikki sen päätökset ovat laittomia. Näin ollen 1.1.2019 lokakuussa valitun hallituksen pitää aloittaa toimintansa. Lisäksi Juntusen ja de Witin laittomasta kokouksesta voi valittaa AVIin.

  Lokakuussa valittu hallitus lienee toimintakyvytön luottamuspulan ja riitaisuuden vuoksi? Jos näin on, 10 % jäsenistä voi jälleen vaatia ylimääräisen kokouksen ja äänestää itselleen uuden puheenjohtajiston ja hallituksen.

  Lisäksi lienee syytä palkata ulkopuolinen konsultti toimimaan kokouksen puheenjohtajana, jotta SKE saisi vihdoin pidetyksi historiansa ensimmäisen laillisen kokouksen ja sitämyötä saisi lailliset päätökset.

 11. Jormalta tuli hyvin faktat esiin ja eipä tuohon nyt muuta voi kommentoida.Hyvä Jorma.

  • Kiitos. Näitähän se Korhonenkin tuolla kertoo AVIsta ja asianajalta tarkistettuaan. Mä osaan lukea lakia 😉

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here