Globalisaation vastaiset protestit laajenevat Euroopassa – pankkiirit seuraavat jännittyneinä

Lontoossa keltaliivit ovat jalkautuneet kaduille osoittamaan mieltä hallituksen leikkauspolitiikkaa sekä nykyistä yksitystä pankkijärjestelmää vastaan.
Mielenosoituksen teema on ”Britannia on konkurssissa”.

Britannian mielenosoitus osuu lähes yksiin Ranskassa jo yhdeksättä viikkoa jatkuneiden mielenosoitusten kanssa, joiden tämän hetkisellä agendalla on kehottaa ihmisiä nostamaan rahansa pois pankeista.

Päinvastoin kuin esimerkiksi Australiassa, on Ranskan pankkijärjestelmällä käytössä ns. osittainen varmuusvarantojärjestelmä ihmisten pankkitalletuksille, joka yleisesti on 10%:n luokkaa kaikista pankkiin tehdyistä talletuksista.
Jos huomattava määrä ihmisiä nostaa rahansa pois pankeista lyhyen ajan sisällä, loppuu pankeilta varsin nopeasti käteisvarannot ja silloin pankit joutuvat sulkemaan ovensa yleisöltä.

Mikäli keltaliivit Ranskassa saavat tyhjennettyä pankkien käteisvarannot, voi tämä saada koko Ranskan pankkijärjestelmän ja maan talouden täysin polvilleen.

Keltaliivit ovat Ranskassa ja Britanniassa saaneet tarpeekseen maidensa hallitusten leikkauspolitiikasta ja epädemokraattiseksi koetusta poliittisesta päätöksenteosta ja ovat siksi lähteneet kaduille osoittamaan mieltään ja käyttämään kansalaisoikeuksiaan saadakseen päättäjät tällä tavalla kuuntelemaan kansalaisia.

Ranskan talous on maailman seitsemänneksi suurin sekä Euroopan tasolla toiseksi suurin. Mikäli Ranskan talous romahtaa, voi se johtaa myös euron romahtamiseen.

Lähde: Newspunch

1 KOMMENTTI

  1. I really enjoy reading through on this website , it has fantastic blog posts. ”Violence commands both literature and life, and violence is always crude and distorted.” by Ellen Glasgow.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here