Helsingin poliisilaitos vastaanotti Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon

Kuvituskuva. Lähde: Pixabay

SEY (Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry) jakaa joka vuosi Eläinten viikolla Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Vuoden 2018 eläinsuojeluteko -palkinto jaettiin 4.10. Helsingin poliisilaitokselle eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän tutkintaryhmän perustamisesta.

SEY:n toiminnanjohtajan Kati Pullin mukaan Vuoden 2018 eläinsuojeluteko -palkinnon myöntäminen Helsingin poliisilaitokselle oli helppo päätös.

– Helsingin poliisilaitos perusti ensimmäisenä Suomessa eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän. Eläinsuojelurikoksiin erikoistuneet poliisit ovat edellytys sille, että eläimiin liittyvät tapaukset saadaan asianmukaisesti tutkittua ja että lakia rikkoneet saadaan edesvastuuseen, sanoo Pulli.

– Pidämme tärkeänä, että ryhmä pyrkii myös ehkäisemään eläinsuojelurikoksia ennalta ja toimimaan tiiviissä yhteistyössä muiden viranomaisten ja eläinalan toimijoiden, kuten eläinsuojelujärjestöjen kanssa. Eläimen kärsimys on usein suoraan yhteydessä omistajan sosiaalisiin ja muihin elämänhallinnan ongelmiin. On äärettömän tärkeää, että eri toimijat tekevät yhteistyötä apua tarvitsevien ihmisten ja eläinten löytämiseksi.

SEY kiittää Helsingin poliisilaitosta myös tehokkaasta tiedonjaosta. Helsingin poliisilaitos on aktiivisesti tiedottanut tutkintaryhmän perustamisesta ja rohkaissut kansalaisia ottamaan yhteyttä tapauksissa, joissa epäillään eläinten kaltoinkohtelua.

Helsingin poliisilaitoksessa palkinto otettiin ilolla vastaan.

– On selvää, että eläinsuojelurikosten tutkintaryhmä on odotettu ja tarvittu uudistus. Olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta ryhmän perustamisesta. On hienoa aloittaa työt näin positiivisessa ilmapiirissä, sanoo eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän ryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Lähde: Poliisi

 

 

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here