Järviradio soitti Irwinin kappaleen Julkisen sanan neuvosto antoi langettavan ”päätöksen”

JSN antoi langettavan päätöksen ”Ihmisarvon kunnioittamisesta” Järviradiolle 25.9.2019. JSN perustelee päätöstä seuraavasti:

 

”Järviradio soitti kuuntelijan toiveesta kappaleen ”Mutakuono ja lakupelle”. Ohjelman juontaja esitteli kappaleen lukemalla kappaletta toivoneen henkilön viestin: ”Perussuomalaisten toimesta Suomi takaisin”.

Julkisen sanan neuvosto toteaa, että sanan- ja julkaisemisen vapauteen kuuluu myös kiistanalaisen tai provokatiivisen taiteen esittäminen. Neuvosto ymmärtää, että kantelun kohteena olevan kappaleen sanat voi tulkita monella tavalla, myös suomalaisuuteen kohdistuvana satiirina.

Neuvosto kuitenkin toteaa, että tässä tapauksessa kappaleen ja saatesanojen yhdistelmä loi maahanmuuttajavastaiseksi tulkittavan kokonaisuuden, joka oli ihmisarvoa loukkaava ja etnistä alkuperää halventava. Vaikka radio-ohjelman sisältönä olisi kuuntelijatoiveiden toteuttaminen, tiedotusvälineen on käytettävä journalistista harkintaa siinä, mitä se julkaisee.”

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Järviradio on rikkonut Journalistin ohjetta 26 ja antaa sille huomautuksen.”

JSN on medioiden itsensä luoma omavalvontajärjestelmä. Jota johtaa Vihreänlangan entinen päätoimittaja Elina Grundström. JSN on valinnut Grundströmin seuraajaksi Eero Hyvösen.

Lähde: JSN

 

 

8 KOMMENTIT

  1. Yllätys että vihervasemmisto saa itkupotkuraivarin kun mainitaan PerusSuomalaiset.

    Minä puolestani olen valmis antamaan jokaiselle tulijalle samat oikeudet ja edut kuin Kristitty Suomalainen saisi heidän maassaan.

  2. Jokainen kappale pitää siis soittaa jossain kokouksessa ja porukalla pohtia, onko se varmasti ihmisarvoa loukkaamaton? Oletusarvoisestihan juontaja ei voi osata ulkoa näitä kipaleita. Täytyy myös osata kaikkia kieliä, muutenhan joku laulaa volapükiksi jotain kiellettyä.

  3. Aikoinaan Radio soitti kiellettyjä levyjä, ihan jonossa Uudenvuodenyönä.
    Muistan sellaisen kun Yoko ja John: Tapahtui Amsterdamissa—–> Siinä huokailtiin ja hengitettiin eritahtiin. silleen.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here