Jessikka Aro vaatii viranomaisia vahvistamaan propagandayhteisöt – ”Perehtykää!”

Karjalainen uutisoi  Jessikka Aron informaatiovaikuttamisesta, Aron haastattelussa nousee esiin viranomaisten täydellinen ”tietämättömyys” Aron väitteisiin propagandayhteisöistä.

Johtaako Karjalainen/STT  lukijaa  tahallisesti harhaan vai markkinoiko Jessikka Aron tänään julkaistavaa kirjaa?

Jessikka Aro on vuosia kertonut näkyvästi vainosta, maalittamisesta, Venäjän trolleista jne. Karjalaisen julkaisema artikkeli ihmetyttää, kuinka vieläkään Karjalaisen toimitus ei ole vaatinut näyttöä Arolta trolleista ja propagandayhteisöistä. Aro kertoo haastattelussa itse etteivät viranomaiset vahvista tämmöisiä propagandayhteisöjä.

Aro vaatii viranomaisia perehtymään asiaan.

Haastattelussa Aro toteaa seuraavasti:
”Meillä on tosi paljon sellaisia ihmisiä, jotka valitettavasti tulevat ajautuneeksi tällaisiin viha- ja propagandayhteisöihin esimerkiksi sosiaalisen median puolella, Aro sanoo.

Aro toivoisi viranomaisten perehtyvän aktiivisemmin näiden yhteisöjen toimintaan, jotta heillä olisi parempi tilannetieto asiasta. Esimerkiksi viime kevään eduskunta- ja eurovaalien jälkeen Suomessa viranomaiset totesivat, ettei maan rajojen ulkopuolelta yritetty järjestelmällisesti vaikuttaa vaaleihin.”

Nettiuutiset on kysynyt useaan eri otteeseen Suojelupoliisista onko Aron väiteet Venäjän trolleista totta, koskaan Suojelupoliisi ei ole tämmöisiä trollihavaintoja vahvistaneet.

Nettiuutiset on myös tivannut vastauksia viranomaisilta Aron muihin väitteisiin. Esimerkiksi onko Suomessa Venäjältä rahoitettuja tai ohjattuja medioita, näihin emme myöskään ole saaneet koskaan vahvistusta suojelupoliisista tai muiltakaan viranomaisilta.

Miksi Karjalainen/STT ”vastuullisena” mediana ei ole ottanut artikkeliin mukaan suojelupoliisin tai muiden viranomaisten kommentteja? Tulee tunne, että tässä tahallisesti halutaan tuoda vain Aron näkemys asiaan, mikä on vastoin JSN:n journalistin ohjeita.

Karjalaisen/stt jutussa on nostettu esiin propagandayhteisöt. Tänään julkistetaan Jessikka Aron kirjoittama kirja missä tuodaan vahvasti esiin ”Venäjän trollit”. Mutta Viranomaiset eivät ole trolleista tietoisia. Miksi Aron annetaan jatkaa tämmöistä toimintaa mitä viranomaiset eivät vahvista?

Tekeekö Jessikka Aro tätä kampanjaa rahan takia, vai mikä on motiivi?

Aro on julkaissut useita eri kirjoja tämän saman aiheen pohjalta, hän myös käy pitämässä erinäköisiä puhetilaisuuksia jonka hintalappu on huikea. Aro laskuttaa puhetilaisuuksista  1H 2800€ ja  2H 3400€.

Artikkelin alkuperäinen lainaus STT jonka Karjalainen on julkaissut

Lähde: Suojelupoliisi, Karjalainen, STT

Juha Korhonen

12 KOMMENTIT

 1. Totta kai trollit kiistää kaiken. Itse olen vuosia seurannut tiettyjen hyödyllisten idioottien (mm. Molari, Huuhtanen jne.) touhua ja eihän tuosta ole kahta sanaa, kenen asialla ovat. Tarkoitus on ainoastaan aiheuttaa häiriöitä, ennen vanhaan nämä kylän foliohatut olisivat olleet tuiki tuntemattomia mölyäjiä jossain Vihdin tai Itä-Helsingin perukoilla.

 2. Eipäs käännetä syy-seuraussuhteita nurinpäin. Aloitetaan mieluummin siitä, mitä tämä MV-porukka sun muut maan eduksi tuottaa? Vihaa ja eripuraa ei lasketa hyödylliseksi tuottamiseksi eikä myöskään jonkun muun kuin oman valtion agendan edistämistä.

  • Lassin mielestä hyödyllinen tuottaminen on sitä, että ei ole eri mieltä suvakkien maahanmuuttopolitiikasta, eikä suutu siitä, että suvakit hakkaavat leimakirveellä aamusta iltaan?

 3. Niin tai näin, eipä kukaan ole ainakaan naistenkiusaajaksi kutsunut enkä sellaisesta tuomiolle joutunut. Tietyissä piireissähän se on taas sulka hattuun. Jatkakaa pojat, saatte kaalisoppaa vielä joskus palkaksi, ettei ihan talkoohommiksi menisi.

 4. Jaa että viranomaistenkin pitäisi muka alkaa ottamaan todesta tuollaisten vainoharhaisten sekopäiden haihattelut? Ihan hyvä etteivät usko ihan kaikkein pahimpia huumehoureita.

 5. Otetaampas hattu päästä ja mietitäämpäs hetki. Puhe lienee sanomalehti Karjalaisen kirjoituksesta. Hmm… Kukas omistaa Karjalaisen ja lehtitalo Puna-Mustan? Ettei olisi vain veljekset Laakkonen ja heidän sukunsa. Ja sitten hieman tärkeämpi kysymys:”Mihin rotuun, toistan, mihin rotuun Laakkoset kuuluvat?”. Viiden pisteen vihje: samaan kuin Erkko.

  Ja nyt kun tiedätte, niin ymmärrätte miksi Karjalainen komppaa Aroa kritiikittömästi.

 6. Trollit ja armeijat…. hmm. Itseänikin on moiseen kuuluvaksi syytetty ja naurattaa oikein kyseiset epäilyt.

  Eiköhän kyse ole siitä, että kansassa tapahtuu päivittäin havahtumista ja valtamedian ulkopuolinen tieto saavuttaa enempi ihmisiä. Trolleja joku näkee. Havahtumista sano minä.

 7. Eiköhän se Suomen Vaalivilppi Enator Oy laske ”oikean” suunnitellun vaalituloksen, olipa kansa sitten mitä mieltä tahansa.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here