Juha Korhonen Blogi: Jessikka Aro julkaisi kirjan – Helsingin poliisilla elimet laski

Valheita pursuava kirja sai eilen päivänvalonsa suurelle yleisölle, kun Jessikka Aro suuren maailman tyyliin julkaisi fiktiivisen kirjoituksen ”Venäjän trolleista”. Odotin sitä ristiriitaisissa tunnelmissa ”jatkuuko sama paska”. No jatkuhan se mutta sillä erolla, että itseään ”vastuulliseksi” mediaksi kutsuva mediajoukkio myös kritisoi keksittyjä valheita. Lähes kaikki mediat tuomitsi kirjan olevan ilman lähteitä ja fiktiivista mielikuvitusta. Paitsi tietenkin Iltalehti joka ei lähtökohtaisesti muutenkaan välitä faktoista tuontaivaallista.

Ennen kuin pureudun kirjaan enemmän niin mietitään seurauksia mitä tällä kirjalla on.

Helsingin poliisilla todennäköisesti elimet laskee nyt viimeistään, semmoisen ryöpytyksen sai fiktiivinen kirja ja voivat alkaa valmistautuu rikosilmoituksien vyöryyn kirjan tiimoilta. Se on nyt jännä nähdä millä perustein tekevät tutkimattajättämis päätöksiä, onhan siellä Helsingin käräjäoikeudessa luettu samankaltaisista loukkauksista tuomioita Jessikka Aron ja kirjassa esiintyvien oikeudenkäynnissä. Nyt kun ihmiset alkaa kirjata niitä rikosilmoituksia Arosta, niin varmin paikka mistä Helsingin poliisin löytää on Helsingin käräjäoikeus tai hovioikeus, riippuen vähä ketä tavoittelet ja mikä juttu on milloinkin kierrossa oikeudessa. Helsingin poliisilla taitaa olla kaikki osastot jollain tavalla syytettyinä tai tuomittuina milloin mistäkin. Helsingin poliisihan on jostain syystä suojellut tätä Trolli metsästäjää viimeiset 5-vuotta, syytä ei kukaan tiedä, johtuuko sitten elimistä, en osaa sanoo. Sitä pitää ihmetellä miksi Helsingin poliisi on suojellut ja torpannut kaikki rikosilmoitukset Jessikka Aron valheista, miksi he suojelevat tätä valheita suoltavaa Trolli jahtaajaa?

Kirja on taattua samaa jankutusta kun aikaisemmin, maalitetaan ihmisiä ja luodaan valheellista mielikuvaa heistä.

Trolleja siellä ja täällä, joka paikassa trolleja. Todellisuudessa nämä trollit mellastaa vain ja ainoastaan Aron päässä, pitäisikö sitten Arolle saada apua? Niin ehdottomasti kyllä, se ei ole normaalia, että näät Venäläisiä trolleja joka paikassa, se ei vaan ole normaalia, sanotte mitä sanotte! Vanha huumetausta Arolla onkin ja se auttaa ymmärtämään paremmin tätä trollien melskaamista Aron päässä. Mutta vaikka asia on  jotenkin selitettävissä huumetaustalla, niin se ei poista sitä vahinkoa mitä Aro valheillansa saa aikaiseksi näille normaaleille ihmisille, mitkä on mustamaalattu tällä Aron loputtomalla vainoamisella ihmisiä kohtaan.

Kirjasta kun on paha nostaa mitään faktaa esiin, se pursuaa valheita ja mielikuvituksellisia trolleja, tee tässä nyt arvostelua siitä. Ehkä merkittävin seuraus kirjan sisällöstä on se, että tosiaan hitaimmatkin ”vastuullisen” medioiden edustajat heräsivät tähän valheeseen. Tämä on tietenkin hyvä asia ja auttaa saamaan Jessikka Aron vastuuseen vainoamisesta ihmisiä kohtaan, onko Aro sitten syyntakeeton, sen varmaan oikeus/tutkimukset selvittää tulevaisuudessa.

Niin joo, Aron kirjassa kerrotaan nettiuutisten loppuneen maaliskuussa 2019, mistä luette tätä nyt?

Juha Korhonen

11 KOMMENTIT

 1. en pahalla mutta jos polpo on puolustanut ja torpannut kaikki huume-peikoon kohdistetut valitukset, niinkuin sananlaskukin sanoo sitä makkaa kuin petaa..nyt saavat viranomaiset omaa sceidaa niskaansa, olisivat olleet asianmukaisia ja puolueettomia . mutta kun ei, väkisin pitää pystyssä tällaista ihme hc andersenin satuja kirjoittavaan#######..oikeaan paikkaan osuu piikki nyt…,onneksi olkoon polpolle………..sitä saa mitä tilaa…

 2. Näkeehän se Hullu-Reetta hiilidioksiidin ja muodollisesti pätevä afrikkaministeri natzeja Suomessa, niin miksi ei muodollisesti pätemätön Speedy Conchita voisi nähdä trolleja ja mörköjä milloin missäkin?

 3. Poliisi olisi varmasti tyytyväinen, jos pääsisi lopullisesti eroon Iljasta, ettei Keskusrikospoliisin tekaiseman Interpol etsintäkuulutus ”rikos ihmisyyttä vastaan” tulisi ikinä ilmi.

  Turkki käyttää samaa Interpol kikkaa:

  https://yle.fi/uutiset/3-9811224

  Interpol johtaja kärähti 2 miljoonan lahjuksista. Interpol toimi laittomasti myös presidenttipyrki Iljaa vastaan, ottiko Interpol johtaja myös siitä lahjuksia ? Onko se tunnustuksien joukossa ?

  CNN:
  Former Chinese Interpol chief ’admits his crimes’ of accepting $2m bribes

  Meng, who was also China’s vice minister of public security, was accused of accepting more than $2 million (14.46 million yuan) from businesses and individuals from 2005 to 2017,

  https://edition.cnn.com/2019/06/20/asia/meng-hongwei-former-interpol-chief-corruption-charges-intl/index.html

  Wikipedian mukaan presidentti on valtakunnan hiearkiassa nro. 1.

  Valtakunnan hierarkiassa eduskunnan puhemies on toinen heti presidentin jälkeen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskunnan_puhemies

  25.8.2017
  Iltalehden kyselyssä olivat mukana myös presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Paavo Väyrynen ja Ilja Janitskin. Heistä Väyrynen saisi kahden prosentin ja Janitskin yhden prosentin kannatuksen.

  https://yle.fi/uutiset/3-9797407

 4. Onko joku joskus kuullut minkälaisia harholuuloja Amfetatiimin käyttäjillä on ? En väitä että Jessi käyttäisi Amfetatiimia, mutta se kiinnostaisi miten Amfetatiimin käyttäjien harhaluulot eroaa Jessin jutuista. Onko joku lääkäri lukenut Jessin kirjan ?

  Wikipedia Amfetatiimi:

  Pitkäaikaisen käytön yhteydessä voi esiintyä hallusinaatioita ja paranoidista skitsofreniaa muistuttavia psykoositiloja, ja käyttäjä voi muuttua vainoharhaiseksi myös vieroitusvaiheessa. Oireistossa painottuvat harhaluulot sekä kuulo-, näkö-, tai tuntoharhat.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Amfetamiini

 5. Iljan juttu kaatuu 100% varmasti hovioikeudessa, jos Ilja tai Iljan firma vetoaa alla olevaan prosessivirheeseen:

  Iljan Espanjan firmaa, joka omisti MV-lehden, ei kuultu lainkaan käräjäoikeudessa, sitä olisi pitänyt kuulla. Kuulemisvirheet johtaa AINA tuomion kumoamiseen.

  MINILEX:
  Prosessin edellytyksillä tarkoitetaan prosessisoikeudessa niitä asioita, joiden tulee aina toteutua kun asioita käsitellään tuomioistuimessa. Kun kyse on vahingonkorvausasiasta joka koskee korvausvastuuta työ- tai virkasuhteessa, oikeudenkäyntiin liittyy prosessin edellytyksiä siten, että tiettyjä tahoja on aina kuultava asian käsittelyn aikana.

  Vahingonkorvausoikeudessa pääsääntönä on, että kun vahingon on aiheuttanut työntekijä tai virkamies, tämän henkilön työnantaja tai julkisyhteisö vastaa alaisensa aiheuttamasta vahingosta. Täten on siis tavallista, että vahingon kärsijän vastapuolena korvausasian oikeudenkäynnissä on kyseinen työnantaja tai julkisyhteisö. Työntekijä tai virkamies voi olla itse oikeudenkäynnissä vahingon kärsijän vastapuolena silloin, kun työntekijä on aiheuttanut vahingon tahallisella teolla ja virkamies on aiheuttanut vahingon julkisen vallan käytön yhteydessä.

  Silloin kun vahingon aiheuttajan korvausvastuu määräytyy työnantajan ja työntekijän vastuunjakoa koskevien säännösten perusteella, tai vastaavasti julkisyhteisön ja virkamiehen vastuunjakoa ohjaavien säännösten perusteella, sille osapuolelle jota tämä vastuunjako koskee mutta jota ei ole haastettu vastaajaksi korvausasiaan, on varattava tilaisuus tulla kuulluksi.

 6. Mistä sais ladattua pdf tai epub sähköisenä versiona ilmaiseksi tuon kirjan. Vois laittaa levitykseen.

 7. Minulle ei ole ollut vielä mahdollisuutta tutustua Jessin kirjaan, mutta oikeesttiko hän väittää että Suomi on infosodassa ?

  Toimittaja Jessikka Aron teos Putinin trollit – Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta julkaistiin tiistaina

  Olen lukenut vain osia siitä. Mm. Molari olisi tietokirjan mukaan vaarallisesti hymyillyt Jessille. Ja että Molari olisi kirjoittanut jonkun tietyn artikkelin MV-lehteen, vaikka ei oikeasti olekaan. Mutta jos Jessi on päätynyt siihen että Suomi on infosodassa, niin miten se siihen on päätynyt ? Ketä sitten on Venäjän asevoimien sotureita ?

  Uusi suomi:

  He jos ketkä ovat asiantuntijoita saatuaan juuri valmiiksi Aleksanteri-instituutin tutkimuspaperin Venäjä ja hybridisodankäynti (Russia and hybrid warfare – going beyond the label). Heidän näkökulmansa on laaja: tutkimuksessa tarkastellaan Venäjää ja länttä sekä hybridisota-termin sisältöä.

  Mutta minun kysymykseni koski siis Suomea, koska asialla on meillä spekuloitu.

  Ensin vastasi Bettina Renz, Nottinghamin yliopiston apulaisprofessori.

  – On nähty yrityksiä sekaantua poliittisiin prosesseihin Suomessa ja vaikuttamista yleiseen mielipiteeseen, mutta en kutsuisi sitä sodankäynniksi. Mitä on sota? Sehän on asevoimien käyttämistä ja tappamista. Kyllä, Venäjä on painostanut Suomea tietyillä tavoilla. Ymmärrän, että Suomi on aina ollut valppaana sen suhteen, mitä Venäjä tekee ja on erityisen valpas juuri nyt. En näe mitään syytä vahvistaa sodankäynti-keskustelua, koska tilanne on jo kireä. On paljon hedelmällisempää puhua siitä, mitä Venäjä tekee, miten ja miksi.

  Sitten antoi vastauksensa Hanna Smith, Venäjä-tutkija Helsingin yliopistosta.

  – Nyt on käynnissä informaatiovaikuttamista, se on selvä… Jos se linkittyy millään tavalla asevoimiin, vaikkapa ilmatilaloukkauksiin tai sotaharjoituksiin, ne mahtuvat jo hybridisodankäynnin keinovalikoimaan. Tämä ei ole täydellä painollaan hybridisodankäyntiä, kuten Krimillä, mutta ehkä eräänlaista sotilaallisen imagon ja sotilasvoiman näyttämistä erityisesti pienemmälle maalle. En ole ihan päättänyt, onko se tarpeeksi hybridiä ja onko tapahtumien välillä sellaisia linkkejä, jotka todella merkitsevät. Mutta on syytä epäillä, että näin voi olla.

  Hybridioperaatioita Suomessa nähdyt tapahtumat eivät siis varsinaisesti olisi. Sen sijaan tutkijat ovat hyvin yksimielisiä siitä, että Krimin niemimaan liittäminen Venäjään tapahtui hybridisodan keinoin.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here