Jussi Halla-aho hallitusohjelmasta: Haittamaahanmuuttoon ei aiota puuttua!

Jussi Halla-aho Facebook:
Hallitusohjelmassa on useita painotuksia, joihin voi yhtyä. Esimerkiksi infrastruktuuriin ja koulutukseen liittyvät ”tulevaisuusinvestoinnit”.

Kysymyksiä herättää enemmänkin se, millä tämä aiotaan rahoittaa. Rahoitus tuntuu lepäävän epärealististen kasvuodotusten ja työllisyysasteen kehittymisen varassa. Verottamalla ja kustannuksia nostamalla harvoin luodaan kasvua. Pysyväisluonteisia menoja ei liioin pidä rahoittaa kertaluonteisilla tuloilla, esimerkiksi valtion omaisuutta myymällä.

Kuten odottaa sopii, turhia menoja ei aiota karsia vaan paisuttaa. Esimerkiksi kehitysavun nostaminen tavoitteen mukaisesti 0,7% bruttokansantuotteesta tarkoittaa 600 miljoonaa euroa lisää kuluja vuodessa. Pelkästään tämä nielee kokonaisuudessaan sen nettohyödyn, jonka hallitus laskee saavansa verojen kiristyksillä.

Kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma ja polttoaineiden veronkorotukset osuvat ennen kaikkea suurten kaupunkien ulkopuolella asuviin ja pieni- ja keskituloisiin.

Haittamaahanmuuttoon ei aiota puuttua. Pakolaiskiintiötä kasvatetaan vähemmän kuin olisi voitu pelätä, mutta esimerkiksi ”turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa” aiotaan kehittää. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmän hyväksikäyttöä valituksia tehtailemalla ei vaikeuteta vaan helpotetaan. Laittomasti maassa oleville turvataan julkisia palveluja. Vaikuttavia keinoja epäterveiden houkuttimien karsimiseen ei esitetä.

Kuvaava yksityiskohta on, että lapsilisiin esitetään korotusta 4. ja 5. lapsen kohdalla. On helppoa nähdä, mikä on kohderyhmä.

Oppivelvollisuuden ulottamisesta toiselle asteelle on ollut puhetta jo aiemmin. Se ei kohdistu varsinaisiin ongelmiin – koulupudokkuuteen ja syrjäytymiseen – eikä siksi ratkaise niitä.

Positiivista hallitusohjelmassa on puuttuminen harmaaseen talouteen rakennus- ja ravintola-alalla ja tavoite korjata epäonnistuneen taksiuudistuksen vikoja. Nähtäväksi jää.

Rkp saa palkinnoksi pakkoruotsin palauttamisen yo-kirjoituksiin, lisää rahaa Folktingetille sekä mittatilaustyönä tehdyn pilipalisalkun.

Vahingollista politiikkaa on siis luvassa laajalla rintamalla. Kokoomusta äänestäneet voivat kuitenkin lohduttautua sillä, että kokoomus olisi tehnyt pääpiirteissään samanlaista politiikkaa mutta LISÄKSI edistänyt hartiavoimin harmaan talouden kasvua.

Lähde: Jussi Halla-aho facebook

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here