Keinotekoinen sade New Delhin ilman puhdistamiseksi?

Intian pääkaupunkia New Delhiä on vaivannut jo viikkoja savusumu, joka ärsyttää asukkaiden hengityselimiä ja aiheuttaa vaarallisempiakin oireita. Savu on paikoittain niin sakeaa, että näkyvyys on muutamia kymmeniä metrejä.

New Delhin asukkaat ovat kärsineet luokattomasta hengitysilmasta jo kolme viikkoa. Tilanne on vakava.

Jo vuonna 2016 Intian hallitus tutki mahdollisuutta ”siementää” pilviä keinotekoisen sateen aikaansaamiseksi, mutta hanke ei onnistunut.

New Delhin ilmanlaatu mitattiin tänään arvoon 352, mikä sijoittuu ”erittäin huono” -kategoriaan. Ilman kosteus on korkea ja tuulen liike heikko.

Viranomaiset oletettavasti yrittävät saada aikaan keinotekoista sadetta tällä viikolla.

Monet New Delhin asukkaat ovat paenneet asuinkaupungistaan maaseudulle. Osa on siirtynyt maan puhtaampiin osiin, Goan saaristoon, ja osa jopa hakemaan uutta asuinsijaa Kanadasta.

YK:n WHO-järjestön mukaan New Delhin ilma on maapallon huonolaatuisin. New Delhissä asuu 29 miljoonaa ihmistä, mikä on noin viisi kertaa enemmän kuin ihmisiä asuu Suomessa.

Suomessakin on tuotu esiin ilmastonmuutospakolaisuuden lisääntymisen mahdollisuus.

Samaan aikaan, kun Suomessa mietitään, pitäisiköhän saunan lämmittäminen ja puiden polttaminen takassa kieltää haitallisten partikkeleiden takia, niin sanotuissa kehittyvissä maissa pusketaan ilmaan sellaisia myrkkyjä, että asukkaiden terveys on vakavasti vaarassa. Jokainen omassa päässään miettiköön, mitä järkeä tässä kuviossa on.

Lähteet: Deccan Herald, National Post, Mercury News

Lue lisää:

https://51.68.84.119/kansalaisille-suunnattu-viestintakampanja-ilmastonmuutokseen-sopeutumisen-keinoista-kaynnistyy-tanaan/

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here