KRP: Kaksi tapausta, joissa bussi yritettiin suistaa tieltä – MTV: Asialla turvapaikanhakijat

Poliisi kertoo jotain; media sitten selvittää, mitä se tarkoittaa.

Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa tilannetta, jossa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun Uuraisilla Keski-Suomessa viime yönä noin kello yhden aikaan. Linja-auto oli lähtenyt Helsingistä ja oli matkalla Ouluun.

Poliisin saaman tiedon mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn. Hänet painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan poliisipartion saapumiseen saakka.

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä. Tutkinta on alkuvaiheessa.

Poliisi selvittää myös mahdollista yhteyttä Loimaalla eilen iltapäivällä tapahtuneeseen vastaavan luonteiseen välikohtaukseen, jossa matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun. Tilanteessa ei tapahtunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

MTV Uutisten tietojen mukaan molemmissa bussihyökkäyksissä tekijänä on ollut turvapaikanhakijat.

MTV avaa tilannetta laajemmin: ensimmäinen tapaus sattui tiistaina iltapäivällä Loimaan linja-autoasemalla. Kolmikymppinen mies kävi kuljettajaan ja rattiin käsiksi sillä seurauksella, että bussi osui toiseen ajoneuvoon. Mies on noin 30-vuotias.

Myös Uuraisten tapauksessa epäilty on noin 30-vuotias mies. KRP selvittää, tuntevatko miehet toisensa.

Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa. MTV Uutisten tietojen mukaan mikään ei tässä vaiheessa viittaa terrorismiin, mutta sen mahdollisuutta ei voida sulkea pois tutkinnasta.

Lähteet: KRP, MTV

Lue myös:

https://51.68.84.119/tayskaannos-suhteessa-turvapaikanhakijoihin-ensin-halittiin-nyt-varoitetaan/

4 KOMMENTIT

  1. ”Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa.”

    Taitaa olla osa erään uskonnon lähetystyötä. Todennäköisesti on.

  2. Jeesus sanoo Raamatus Johanneksen evankeliumissa 16:1-3 ”Tämän minä olen puhunut teille, ettette loukkaantuisi minuun. Teidät erotetaan synagogasra, ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa jonkun teistä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle. Sen he tekevät teille, koska eivät tunne Isää eivätkä minua. ”

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here