Lähes joka viides saksalainen elää köyhyysrajan tuntumassa

Uusi tutkimus paljastaa Saksan surkean tilanteen ja kasvavan eriarvoistumisen.

Huolimatta siitä, että Saksa on Euroopan suurin ja vahvin talousalue ennätyskorkeilla työllisyysluvuilla kasvaa köyhyys maassa kohisten. Noin 15,5 miljoonaa ihmistä elää tutkimuksen mukaan köyhyysrajan tuntumassa ja ovat vaarassa syrjäytyä. Tämä vastaa 19% koko väestöstä.

Vaikka työttömyysluvut ovat laskeneet ennätysmäisen alhaiselle tasolle, on maassa paljon ihmisiä jotka eivät ansaitse riittävästi edes perustoimeentulon osalta. Heillä ei yksinkertaisesti palkka riitä normaali elämiseen.
Noin 13,1 % saksalaisista, eli n. 16,1% väestöstä elää köyhyysrajan tuntumassa liian pienen palkan takia ilmoittaa maan tilastokeskus.

Tutkimuksessa selvitettiin myös kotitalouksien tilanne. Siinä todettiin, että 8,7% saksalaisista elävän kotitalouksissa joissa on erittäin matala työllisyysaste. Tämä tutkimus osoitti näiden perheiden olevan hyvin riippuvaisia maan tarjoamista sosiaalietuuksista.

Tutkimuksessa selvisi, että tilanne on ainostaan hieman kohentunut vuodesta 2016. Köyhyysrajan tuntumassa elävien ihmisten osuus maassa väheni vain 0,7% vuoteen 2017 mennessä. Tämä on herättänyt suurta kritiikkiä hallitusta ja myös Merkeliä vastaan.
Erityisesti vasemmiston Dietmar Bartsch on kritisoinut Merkeliä voimakkaasti ja syyttää häntä avoimesti liittopäivillä maan kasvavasta köyhyydestä.

 

Lähde: RT

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here