Maailmankuvalehti: Vapaakaupan sivuuttamat

Maailmankuvalehti kertoo karun totuuden siitä miten finanssimaailman ja korporaatioiden kehittämä vapaakauppa palvelee etupäässä heidän omia intressejään ja vain pahentaa nälkää ja köyhyyttä globaalilla tasolla.

Tutkimuksissa on mm. käynyt ilmi, että ruokaa tuotetaan yli globaalin tarpeen. Se ei vaan jakaudu tasaisesti kaikille maailman ihmisille. Ravinnon saatavuuden osalta todetaan myös, että aliravittujen ihmisten osuus on pienempi kuin ylipainoisten ihmisten osuus maailmassa.

Useissa köyhissä maissa voi tilanne olla se, että suurin osa viljelyalan sadosta menee myyntiin vähäisten ansioiden saamiseksi. Saman aikaisesti omaan käyttöön saattaa jäädä liian niukasti ravintoa.

Vapaakaupan oletetaan tehtyjen tutkimusten valossa kiihdyttävän talouskasvua ja sen uskotaan lopulta kohottavan koko maailman elintasoa. Mitään kiistatonta näyttöä tästä ei ole olemassa. Sen sijaan tutkimuksissa on käynyt ilmi, että vapaakauppa kasvattaa rikkaiden ja köyhien välistä kuilua.

 

Lähde: Maailmankuvalehti

1 KOMMENTTI

  1. ”finanssimaailman ja korporaatioiden kehittämä vapaakauppa palvelee etupäässä heidän omia intressejään”

    On aika selvää, että siitähän siinä on kyse, ei suinkaan kokonaisuuden hyvinvoinnista. Niille on ihan sama, miten köyhemmät pärjää tai ylipäätänsä muut pärjää.

    Kun poliittinen eliitti, jota media raivona komppaa, puhuu arvoista, on se sumutusta, koska ainoat arvot niillä liittyvät valtaan ja rahaan. Hyödylliset idiootit marssivat kaduilla jauhamassa niille syöttettyjä ideologisia arvoja, joihin sirkusta pyörittävät todelliset vaikuttajat eivät usko pätkääkään muutoin kuin välineenä.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here