Mielenosoituksia Dublinissa – Puolustaja syytti teinityttöä alusvaatevalinnasta, raiskaaja vapautettiin (video)

Irlannin pääkaupungissa on ollut käynnissä oikeudenkäynti, joka on saanut naiset, ja miehiäkin, jo useampaan kertaan kaduille osoittamaan mieltä tytön puolesta.

Dublinin asukkaat ovat nähneet jo useamman kerran vilpoisasta kelistä huolimatta naisia kulkemassa alusvaatteissa tai niitä mukanaan kantaen.

Syynä on oikeustapaus, jossa 17-vuotias tyttö raiskattiin. Miehen puolustaja antoi ymmärtää, että tyttö oli vastuussa raiskauksestaan vaatevalinnan takia.

”Täytyy katsoa, miten hän oli pukeutunut. Hän käytti tangoja, joissa oli pitsiedusta”, sanoi raiskaajan puolustuslakimies. Lausunnon jälkeen tytön tangoja kierrätettiin oikeussalissa.

Tämän jälkeen 27-vuotias syytetty vapautettiin raiskaussyytteestä. Dublinin naiset eivät hyväksy päätöstä, vaan marssivat kaupungin kaduilla tytön tueksi.

Protestin tunnusmerkiksi ovat valikoituneet alushousut, joita tuodaan mielenosoituksiin eri muodoissa. Myös netissä naiset julkaisevat kuvia alusasuistaan hashtagilla #ThisIsNotConsent, ’tämä ei anna lupaa’.

Eräs nainen kommentoi tapausta sosiaalisessa mediassa: ”Voisivatko kaupat alkaa mainostaa alusvaatteita merkinnöillä ”saa raiskata” ja ”ei saa raiskata”, kiitos?”

Lähteet: Daily Express

9 KOMMENTIT

  1. Onko Nettiuutisilla jokin esto- tai bannitoiminto, kun ei ilmesty viestit näkyville, vaikka toisten viestit vaikuttavat ilmestyvän. Ei kyllä ole hyvää mainosta, kun ihan aiheetta estetään.

  2. No nyt on taas oikeuden typeryys huipussaan.
    Tuohan tarkoittaisi että jos joku myy leipäveitsiä niin sillä tapetaan ja syy olisi veitsessä.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here