Migri: Tänä vuonna on saapunut yli 56 000 oleskelulupahakemusta

Maahanmuuttovirasto palkkaa tulevien kuukausien aikana merkittävän määrän osaajia maahanmuuton asiantuntijatehtäviin. Arviolta puolet eli noin 240 viraston määräaikaisista tehtävistä vakinaistetaan. Uusia työntekijöitä on haussa esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön.

– Maahanmuutto Suomeen on jatkunut viime vuodet vilkkaana. Uudet rekrytoinnit ja nyt tehtävät vakinaistamiset varmistavat osaamisen ja hakemuskäsittelyn pitkäjänteisen kehittämisen, viraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo sanoo.

Maahanmuuttovirastosta on kasvanut maahanmuuton supervirasto, jonka rooli myös valmiuteen liittyvissä turvallisuusasioissa on korostunut viime vuosina. Tällä hetkellä virastossa työskentelee yli 1000 työntekijää eri puolilla Suomea.

Tavoite lyhentää käsittelyaikoja

Yhä useampi ulkomaalainen saapuu Suomeen työn, opiskelun tai perheen takia. Esimerkiksi tänä vuonna virastoon on saapunut yli 56 000 oleskelulupahakemusta, joiden yleisin peruste on joko perheenjäsen tai työnteko Suomessa.

– Ruuhkautuminen on näkynyt osin pidentyneinä käsittelyaikoina. Tarkoitus on käynnistää pian täydentävä rekrytointikierros. Tavoittelemme aiempaa lyhyempiä käsittelyaikoja sekä vastaamme tulevan vuoden maahanmuuton kasvunäkymiin, Pyysalo kertoo.

Turvapaikkayksikössä avoinna on ylitarkastajien tehtäviä. Aiemmin tänä vuonna voimaan tullut laki määrää, että turvapaikkahakemus käsitellään alle kuudessa kuukaudessa.

Monipuolisia tehtäviä maahanmuuton parissa

Virastossa työskentelee paljon esimerkiksi juristeja, hallinto- ja yhteiskuntatieteilijöitä ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Maahanmuuton erityisosaaminen kehittyy työssä oppimalla ja perehdytyksellä. Osaan apulaistarkastajien tehtävistä sopii koulutustaustaksi myös ammatillinen koulutus. Apulaistarkastajia työskentelee esimerkiksi asiakaspalvelussa.

Henkilöstörakenteen uudistaminen alkoi kesällä ja jatkuu edelleen ensi vuonna: Määräaikaisuuksien määrä vähenee ja vakinaisten paikkojen osuus kasvaa selvästi. Osa tehtävistä vakinaistetaan julkisen haun kautta ja osa suoraan.

Ylijohtaja Jaana Vuorio sanoo, että Migrissä tehdään merkityksellistä ja vastuullista asiantuntijatyötä toimintaympäristössä, joka on jatkuvassa muutoksessa.

Lähde: Maahanmuuttovirasto

6 KOMMENTIT

  1. Missä on kulttuuriperustaisten korjaamattomien ristiriitojen asiantuntemus, kun taajamat täytetään ongelmilla?

    • Suvakit haluavat olla sivistyneitä ja luoda samanlaista tuhoa Suomeen kuin mitä tuho on jo pitkin Eurooppaa. Heidän silmissään se tekee heistä sivistyneitä ja hyviä ihmisiä. Tuhoista ja järjestä viis.

  2. yli johtajalle vaan terveisiä , että lueppas se dublinin eu n sopimus, ei tänne tarvii roudata 12 eu maan läpi ja viela suvakki ruotsin kautta valtion kyydillä hölmölään. kenkää vaan ja himaan. ei siinä tartte fiilistellä yhtään.

  3. Onko stässä jokin sensuuri tai esto, kun viesti katoaa, vaikka tuossa näkyy muutama viesti menneen perille??????

  4. viimevuonnakaan ei ollu enää nuorille kesätyö paikkoja kaupoissa hyllyjä järjestelemässä ja muuta helppoo työtä kun nää moniosaajat pääsee ohi valtion tuella näihin kerryttämään liiton korvauksia itelleen tästä touhusta tulee niin suuri pommi ettei nää laskutaidottomat päättäjät sitä tajua helpollaki kaavalla yksi monimies maksaa viiden ihmisen palkan valtiolle ja sen kerryttämiseen tarvitaan ainakin 20 palkkatyöläistä jos ees riittää

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here