Murmanskin lentokenttä halutaan nimetä Keisari, Suomen Suuriruhtinas Nikolai II:n mukaan. Krimin lentokenttä nimettäneen taidemaalari Aivazovskille

Venäjällä on meneillään iso nettiäänestys maan lentokenttien uusista nimistä. Äänestää voi kuka tahansa osoitteessa Venäjän Suuret Nimet. Ääniä on jo annettu 3,6 miljoonaa, äänestysaikaa on vielä pari päivää. Äänensä voi vahvistaa venäläisen sosiaalisen median (Vkontakte tai Odnoklassniki) tilitiedoilla tai venäläisellä kännykkänumerolla.

Murmanskissa on kovaa halua nimetä kaupungin lentokenttä Venäjän Keisari Nikolai II:n mukaan. Venäjän Keisari oli myös Suomen Suuriruhtinas.

Murmanskilaiset haluavat muistuttaa siitä, että Keisari Nikolai II perusti aikanaan Murmanskin ja rakennutti sen sataman. Muita nimiehdokkaita Murmanskin lentokentälle ovat naparetkeilijä Ivan Papanin ja neuvostolentäjä Boris Safonov. Tällä hetkellä Keisari kuitenkin johtaa äänestystä 47 % äänistä. Venäjän Ortodoksinen Kirkko on myös kanonisoinut marttyyrikuoleman kärsineet Keisari Nikolai II:n ja hänen perheensä Pyhiksi Kärsimyksenkantajiksi.

Myös Pietarin lentokenttä halutaan nimetä uudelleen. Nimiehdokkaita ovat Aleksandr Nevski, Aleksandr Pushkin ja Pietari Suuri. Äänestystä johtaa Pietari Suuri 42 prosentilla. Pietarin lentokentästä tullee siis Pietari Suuren lentokenttä.

Moskovan kolmesta lentokentästä Sheremetjevoa ollaan nimeämässä Aleksandr Pushkinin, Domodedovon kenttää Mihail Lomonosovin ja Vnukovon kenttää Sergei Koroljovin mukaan. Huhuista huolimatta Dostojevski ei ole nimilistalla.

Petroskoin lentokenttä ei ole listalla ollenkaan. Se on sääli, koska suuri suomalainen O. W. Kuusinen voisi olla nimivalinnassa vahvoilla. Kuusinen on haudattu Kremlin muuriin, ja Petroskoin yliopisto oli hänen mukaansa nimetty. Petroskoissa on myös iso Kuusisen patsas Äänisjärven rannalla.

Krimin kansainvälinen lentokenttä nimettäneen taidemaalari Ivan Aivazovskin mukaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 KOMMENTIT

  1. ”suuri suomalainen O. W. Kuusinen” Mitä ihmettä? Stalinisti ja maanpetturi. Kuka kumma voi kehua Kuusista suureksi suomalaiseksi? Eihän hänellä ollut edes Suomen kansalaisuutta, ei se mies ollut mikään suomalainen, eikä mies edes välittänyt Suomesta. Nimittämällä Kuusista suureksi, häpäisee isanmaamme sotaveteraanit, jotka pelastivat meidät neuvostomiehitykselta ja Kuusiselta.

  2. O.W.Kuusinen suuri suomalainen ilman lainausmerkkejä 🙂 Kertooko se vahingosta vai kirjoittajan mielipiteestä?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here