Murtovarkaat veivät pankkitunnuksia – Mittavasta rahasummasta melkein kaikki kateissa

Elokuun puolenvälin tietämissä Kauhajoen Päntäneellä murtauduttiin asumiskäytössä olleeseen toimistohuoneistoon ja huoneistosta anastettiin omaisuutta, kuten pankkikortti tunnuksineen ja toisen tilin verkkopankkitunnukset.

Lähes välittömästi murtautumisen jälkeen tililtä on siirretty Tampereen seudulla asuvan miehen tilille 50 000 euroa, ja sieltä edelleen noin 30 000 euroa toisen samalta seudulta olevan miehen tilille. Tämän jälkeen rahat nostettiin käteisellä eri pankkiautomaateista.

Myöhemmin pankkikortilla tehtiin yli 35 000 euron edestä ostoksia eri liikkeissä Helsingissä ostamalla muun muassa arvokelloja.

Edellä mainittuihin tapauksiin epäillään liittyvän ainakin kolme henkilöä, joita poliisi epäilee törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Kaksi epäiltyä on esitutkinnan aikana tavoitettu ja pidätetty. Toinen heistä on edelleen tutkintavankina. Kolmas epäilty on vankeusvanki, joka kärsii rangaistusta aiemmista tuomioista.

Alkurikosta tutkitaan törkeänä varkautena. Asian esitutkinta jatkuu vielä muutamia viikkoja. Vain pieni osa anastetusta tai sijaan tulleesta omaisuudesta on saatu takaisin.

Lähde: Pohjanmaan poliisi

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here