Oikeusministeriö: Viharikosten vastaisen työn hyvistä käytännöistä julkaistiin opas

Oikeusministeriön koordinoiman Against Hate -hankkeen loppukonferenssi järjestetään Zagrebissa, Kroatiassa tänään 21.10. Konferenssin aiheena ovat viharikosten vastaisen työn hyvät käytännöt.

Tilaisuudessa kuullaan eri alojen asiantuntijoiden esityksiä toimivista käytännöistä viharikosten ennalta ehkäisyssä ja niihin puuttumisessa. Mukana on viranomaisten käytäntöjen lisäksi kansalaisyhteiskunnan viharikosten vastaisia toimia.

Konferenssissa julkaistaan myös opas hyvistä käytännöistä. Opas sisältää kuvauksia erilaisista EU-maissa käytössä olevista käytännöistä viharikosten ja vihapuheen vastaisessa työssä. Opas sisältää myös lyhyen kuvauksen viharikosten ja vihapuheen vastaisesta lainsäädännöstä jäsenmaissa ja tietoa ECRIn (European Commission against Racism and Intolerance) antamista suosituksista.

Oikeusministeriö koordinoi Against hate –hanketta, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn tehostaminen. Hankkeen toiminta keskittyy viharikosraportoinnin kehittämiseen sekä viranomaisten, erityisesti poliisin, syyttäjän, tuomareiden viharikosten ja vihapuheen vastaisten toimintavalmiuksien vahvistamiseen sekä viharikosten uhrien tukemiseen.

Against hate -hankkeessa on kumppaneina Rikosuhripäivystys sekä kolme kroatialaista kansalaisjärjestöä. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta (2014–2020). Kaksivuotinen hanke päättyy 30.11.2019.

Lähde: Oikeusministeriö

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here