Orbán: YK:n GCM-sopimus riski allekirjoittavien maiden kansalaisille

Unkarin pääministeri varoitti Euroopan kansalaisia eilen perjantaina tiedotustilaisuudessa Prahassa.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán tapasi eilen tsekkien pääministerin Andrej Babisin. Tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Orbán kertoi, että YK:n GCM-sopimus ei vähennä laitonta siirtolaisuutta vaan päinvastoin kiihdyttää sitä.

Orbánin mukaan kaikissa tulevissa oikeustapauksissa maahanmuuttoon liittyen tullaan käyttämään YK:n asiakirjaa viitteenä.

Orbán näkee massamaahanmuuton vakavana ongelmana. Hänen mielestään päättäjien ei tulisi sivuuttaa kansalaisten mielipidettä. Orbánin mielestä nyky-Euroopassa ihmiset eivät saa joko ilmaista mielipiteitään, tai päättäjät jättävät ne huomioimatta.

”Me Keski-Euroopassa haluamme säilyttää demokratian. Muuttoliike testaa poliittisten järjestelmien demokraattisen luonteen”, sanoi Orbán.

Unkari ja Tsekki tiivistävät yhteistyötä muun muassa puolustuksen saralla. Orbánin mukaan Unkari tekee puolustusyhteistyötä vain sellaisten maiden kanssa, joissa on vallalla molemminpuolinen luottamus.

Orbán toivoo, että ensi kevään EU-vaalien jälkeen väsähtäneet mepit korvataan uusilla, jotka ymmärtävät, että aikakausi on muuttunut. EU-komission ohjaus Euroopan Unionissa tulee korvata jäsenmaiden ohjauksella.

Lähde: The Hungary Journal

2.12.2018: Otsikko korjattu.

3 KOMMENTIT

  1. vain entiset itä-euroopan maat voivat muistaa, miten hirveää oli olla neuvostoliiton vasalleina. Nyt eurostoliiton vasallina olo on ihan sitä samaa, eikä siihen enää halua nämä kauheudet kokeneet maat.

    Suomessa ei edes keskustella eikä tiedoteta äänestäjille, mihin hallitus presidentin johdolla on maatamme sitomassa… onneksi tulee vaalit ja ainoa isänmaallinen puolue PS tulee saamaan ääneni.