Pääministeri Rinne tapasi Unkarin pääministeri Orbánin

Pääministeri Antti Rinne vieraili Budapestissä maanantaina 30. syyskuuta. Tapaamisessa Unkarin pääministeri Viktor Orbánin kanssa esillä olivat ajankohtaiset EU-asiat, muun muassa brexit ja EU:n monivuotinen rahoituskehys sekä Suomen tavoitteet EU-puheenjohtajakaudelle.

”Meillä oli avoin ja rakentava keskustelu. Puhuimme muun muassa EU:n seuraavasta monivuotisesta rahoituskehyksestä. Suomi pyrkii puheenjohtajamaana vauhdittamaan neuvotteluita lokakuun Eurooppa-neuvostossa. Tähdensin, että komission esittämä ja Suomen edistämä ajatus oikeusvaltioperiaatteen sisällyttämisestä kehykseen tarvitaan suojaamaan EU:n talousarviota, eikä se ole sanktiomekanismi”, pääministeri Rinne totesi tapaamisen jälkeen.

Oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen on yksi Suomen keskeisistä puheenjohtajakauden tavoitteita. Sen ja unionin muiden perusarvojen turvaaminen on välttämätöntä EU:n toimivuudelle, hyväksyttävyydelle ja uskottavuudelle.

Pääministerit keskustelivat myös ilmastonmuutoksesta. Suomen tavoitteena on, että joulukuun EU-huippukokous päättäisi EU:n siirtymisestä hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

”EU:n pitää osoittaa ilmastopolitiikassa globaalia johtajuutta ja asettaa kunnianhimoisia ja selkeitä tavoitteita. Nämä tavoitteet ovat eduksi myös eurooppalaiselle teollisuudelle”, pääministeri Rinne sanoi.

Pääministerit käsittelivät myös maahanmuuttoon ja turvapaikan hakijoihin sekä unionin laajentumiseen liittyviä kysymyksiä.

Lähde: Valtioneuvoston tiedote

2 KOMMENTIT

  1. taas saatnan helinää… rinne on kommari joka nuolee ja valehtelee ympäri ämpäri ihan kuin jut##t ..ei tästä miään hyvää duunareille…

  2. aika idioottimaista ensin haukkua jäsenvaltio ja sitten mennä vierailulle sinne. On varsin selvää, mitä mieltä Orban on meidän pönttöhallituksestamme.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here