Pekka Haavisto lähtee vihreiden puheenjohtajakisaan

Pekka Haavisto ilmoitti blogissaan lähtevänsä Vihreiden puheenjohtaja kisaan mukaan.

Pekka Haavisto:
Puheenjohtajan valintatilanne Vihreissä on nyt poikkeuksellinen. Voidaan etsiä uutta, pidemmän aikavälin puheenjohtajaa, joka vetää kevään vaalit ja saa sitten kesällä jatkopestin normaalissa järjestyksessä vihreiden puoluekokoukselta. Tai etsitään puheenjohtajaa, joka vie Vihreät kevään eduskuntavaaleihin ja eurovaaleihin, ja sitten kesällä on edessä normaali puheenjohtajavaalikierros monine ehdokkaineen.

Normaalissa järjestyksessä vihreiden puoluejohtaja on valittu jäsenäänestyksen ja puoluekokouksen päätöksin. Tällä aikataululla niitä ei ole mahdollista järjestää. Puoluekokousten välillä ylintä päätösvaltaa käyttävä Vihreiden valtuuskunta joutuu siksi tekemään ehkä merkittävimmän päätöksensä tulevana lauantaina.

Monet Vihreät aktiivit ja Vihreiden äänestäjät ovat kysyneet, olisinko valmis puheenjohtajapestiin ensi kesään saakka. Olen harkinnut tätä monelta kantilta. Puheenjohtajan pestiin ryhtyminen viisi kuukautta ennen vaaleja ei ole ihan helpoin homma. Onnistuakseen sellainen yritys tarvitsee myös vihreiltä aivan poikkeuksellista yhtenäisyyttä ja laajaa tukea valitulle puheenjohtajalle.

Tulevana lauantaina valtuuskunta joutuu käymään perusteellisen keskustelun, millaista puheenjohtajaa kevään ajaksi toivotaan. Olen tänään ilmoittanut valtuuskunnalle, että oma nimeni on käytettävissä näissä pohdinnoissa.

Mitä vaaleissa on saavutettavissa? Vihreät nousivat aikanaan Suomen ja Euroopan poliittiselle kartalle toimimaan ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta. Tänä syksynä ilmastonmuutospaneeli IPCC:n raportti muistutti meitä, miten suuria muutoksia yhteiskunnassa tarvitaan, että olisimme kestävän kehityksen tiellä ilmastoasioissa. Itse uskon, että kevään vaaleista tulee ilmastovaalit. Niissä vaaleissa vihreitä tarvitaan.

Haaviston Blogi

1 KOMMENTTI

  1. I simply needed to thank you so much all over again. I’m not certain what I could possibly have handled in the absence of these hints shared by you relating to such a topic. It seemed to be a real depressing case in my circumstances, however , encountering a new skilled manner you processed it took me to leap over gladness. Now i am happy for your information and even sincerely hope you are aware of a great job that you are providing instructing people today via your web page. I’m certain you’ve never encountered any of us.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here