Poliisi: Espoolaisessa koulussa tapahtuneessa pahoinpitelyssä ei rasistista motiivia

Pohjoisespoolaisessa koulussa tapahtui maanantaina koululaisten välinen pahoinpitely. Poliisi on tutkinut asiaa rikollisena tekona, koska molemmat asianosaiset ovat alle 15-vuotiaita.

Poliisi on kuullut asianosaisia ja todistajia. Kertomusten mukaan noin 10-vuotiailla koululaisilla (tyttö ja poika) on jo aiemmin ollut riitaisat välit.

Koulupäivän jälkeen heillä on ensin ollut sanallista riitaa, mikä on johtanut kiinnikäymiseen ja siihen, että poika on kaatanut tytön maahan koulun pihalla. Kaatamisen yhteydessä tyttö on lyönyt päänsä maahan. Asianosaiset ovat myös kertoneet, että lyöntejä ja potkuja olisi tapahtunut molemmin puolin. Tytön vanhemmat ovat myöhemmin vieneet tytön lääkärintarkastukseen, ja hän on ollut yön yli tarkkailussa sairaalassa.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu asianosaisen kuva, josta voi päätellä, että hän on teon yhteydessä saanut vakavia vammoja. Lääkärintarkastuksessa hänellä ei kuitenkaan ole todettu vakavia vammoja ja hän on päässyt sairaalasta kotiin. Samoin on esitetty tapahtuneeseen pahoinpitelytekoon liittyviä mahdollisia rasistisia motiiveja. Poliisin tietoon ei tutkinnan aikana ole tullut mitään tähän viittaavaa.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä koulun ja sosiaaliviranomaisen kanssa. Koulu on tiedottanut tapahtuneesta oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Koska asianosaiset ovat alle 15-vuotiaita, he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa teosta eikä asiaa toimiteta syyttäjän harkittavaksi.

Poliisi toimii asiassa puolueettomasti ja toimittaa asiassa rikollisen teon tutkinnan sekä tiedottamisen esitutkintalain mukaisesti.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Kun tuollaista tulee poliisin suusta, on hyvä syy EPÄILLÄ kyseessä olevan Fakenews, eli poliisin valehtelevan. Miksi olen realisti?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here