Poliisi joutui oikaisemaan MTV:n valheuutista Lahden MM-kisoja koskevaa väitettä ”suunnitellusta terrori-iskusta”

Hämeen poliisilaitos julkaisi tiedotteen missä oikaistaan MTV julkaisemaa valheuutista.

MTV on uutisoinut tänään 18.9.2019, että suomalaispoika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtokisoihin vuonna 2017. Hämeen poliisilaitoksella ei ole tästä asiasta tietoa.

Hämeen poliisilaitoksella oli kisojen aikaan tutkinnassa poliisille tullut tieto, jonka mukaan eräs keskisuomalainen, silloin 32-vuotias mieshenkilö aikoo tehdä jotain sabotoidakseen Lahden MM-kisojen viestihiihtoja. Tämä mies otettiin kiinni 2.3.2017 aamulla. Kuulustelussa mies kertoi, että pahoitti mielensä norjalaisen hiihtäjän tekemisistä sunnuntain kisoissa. Hän myönsi kirjoittaneensa humalassa Facebookiin, että voisi tuhota norjalaisten viestihiihdon esimerkiksi menemällä heidän jokkueensa hiihtäjän eteen ladulle viestissä. Kertomansa mukaan hän ei aikonut toteuttaa uhkauksiaan.

Asiaa tutkittiin laittomana uhkauksena. Syyttäjä teki asiassa esitutkinnan rajoittamispäätöksen, eikä asia edennyt tuomioistuimeen.

MTV kuuluu JSN:n eli  Julkisen sanan neuvostoon. JSN kertoo sivuillansa olevansa vastuullisten medioiden omavalvontajärjestelmä.

Lähde: Poliisi

7 KOMMENTIT

  1. Mahtavia nää meidän ”vastuulliset” mediat. Poliisi julkassu ton tiedotteen klo 15:00 iltapäivällä ja kaikki on hiljaa 😀

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here