Poliisi: Tarkennusta lasten raiskauksiin Oulussa – ja yksi ulkomaalaisen tekemä raiskaus lisää

Oulun Poliisilaitos on tänään selventänyt Oulussa lapsiin kohdistuneita raiskaus- ja hyväksikäyttötapauksia.

Oulun Poliisilaitos tiedottaa:

Oulun poliisilaitoksella on tutkittavana kolme epäiltyä seksuaalirikosta, joissa kaikissa uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä. Rikoksesta epäiltyinä on kymmenen ulkomaalaistaustaista henkilöä, joista kahdeksan on vangittuna.

Laajemman tapauksen rikosnimikkeitä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus ja pahoinpitelyitä. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alaikäiseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Oulun käräjäoikeus vangitsi viime viikon keskiviikkona poliisin vaatimukseen perustuen seitsemän miestä tutkintavankeuteen. Tämän rikoskokonaisuuden epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan.

Kahdessa muussa tapauksessa rikosnimikkeinä ovat ensimmäisessä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja toisessa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä törkeä raiskaus. Epäillyt teot on tehty 17.11. Tuiran kaupunginosassa. Näihin tekoihin epäillyt miehet tunsivat toisensa. Toinen miehistä, jota epäillään törkeistä teoista, on vangittuna. Lievempään tekoon epäilty mies on vapautettu, koska vangitsemisen edellytyksiä ei hänen kohdallaan ollut.

Kaikkiin tapauksiin epäillään jollain tavoin liittyvän sosiaalisessa mediassa tapahtunutta yhteydenpitoa uhrien ja tekijöiden välillä.

Epäillyt ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina. Kaikki ovat oleskelleet Suomessa jo vuosia. Osalle on annettu Suomen kansalaisuus.

Poliisi kehottaa edelleen nuoria ja nuorten vanhempia varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen sosiaalisen median käytössä etenkin tuntemattomien henkilöiden lähestyessä.

Ilta-Sanomat kertoo tänään, että Oulussa on tullut esiin jälleen yksi ulkomaalaisen tekemä raiskaustapaus. Tällä kertaa uhri on täysi-ikäinen. IS:n mukaan miehen edellinen vangitsemiskäsittely pidettiin käräjäoikeudessa 20. marraskuuta ja tänään vangitsemista jatkettiin. Ulkomaalaistaustainen mies kiistää teon.

Vangitsemiskäsittelyssä miestä avusti IS:n mukaan arabian kielen tulkki. Epäilty ei ollut paikalla käräjäoikeuden pakkokeinosalissa, vaan tapausta käsiteltiin videon välityksellä.

Lähteet: Poliisi, IS

Lue myös:

https://51.68.84.119/tayskaannos-suhteessa-turvapaikanhakijoihin-ensin-halittiin-nyt-varoitetaan/

1 KOMMENTTI

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here