Poliisin tiedote Kuopion Hermannin tapahtumista

Hätäkeskus sai ilmoituksen epäillystä puukotuksesta tänään 1.10.2019 klo 12.29 Kauppakeskus Hermannissa, Leväsellä, Savon ammattiopiston tiloissa, Kuopiossa.

Poliisi sai epäillyn tekijän kiinni klo 12.37. Kiinnioton yhteydessä poliisi käytti ampuma-asetta. Epäilty loukkaantui kiinnioton yhteydessä vakavasti ja on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tekijää epäillään murhan yrityksestä sekä useista muista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Epäilty on syntyperäinen Suomen kansalainen. Epäillyllä oli hallussaan sekä terä- että ampuma-ase.

Tapahtuneen yhteydessä on menehtynyt yksi henkilö ja loukkaantunut kymmenen, joista kaksi vakavasti. Yksi loukkaantuneista on poliisi jonka vammat ovat alustavan tiedon mukaan lievät.

Poliisi eristi alueen ja evakuoi sisällä olleet henkilöt. Poliisi jatkaa edelleen tilojen tarkistamista. Tekninen tutkinta tapahtumapaikalla on aloitettu.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Ensimmäiseksi haluan ottaa osaa omaisten suruun.

    Eikö tälläinen uutisointi poliisin puolelta rasistista ? Yleensä kun tekijä on ulkomainen niin ei kerrota etnistä taustaa.. Onko poliisi vaihtanut taktiikkaa joten nimetään tekijä kantasuomalaiseksi. Mitä jos onkin n##kerip#¤&ri joka sikiänyt Suomessa ? Demokratioissa tämmöisen tekijän kuva ja nimi laitetaan samantien mediaan. Kun on tappanut jonkun niin tuomio tulee olemaan yli 3 vuotta jolloin voi julkaista nimen ja kuvan nyt eikä 10 vuoden päästä!

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here