Puolustusministeriö valmistelee miesten ja naisten yhteismajoituskokeilua varusmiespalveluksessa

Puolustusministeriö ryhtyy selvittämään varusmiespalveluksessa olevien miesten ja vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien naisten yhteismajoituskokeilua varuskunnissa ensi vuoden alusta lähtien. Kokeilu toteutettaisiin määräaikaisena joissakin joukko-osastoissa ja se perustuisi vapaaehtoisuuteen.

Pääesikunta esitti syyskuussa puolustusministeriölle, että yhteismajoitusta kokeiltaisiin kasarmiolosuhteissa ensi vuoden alusta lähtien. Tällä hetkellä yhteismajoitus toteutuu maastoharjoituksissa ja laivapalveluksessa. Pääesikunnan mukaan varusmiehille tehtyjen kyselyiden perusteella naiset kokevat joukkoon kuulumattomuutta ja ryhmäkiinteyden heikkoutta majoittuessaan omissa tuvissaan. Kyselyjen mukaan yhteismajoitus parantaisi tiedonkulkua ja mahdollistaisi tilojen tehokkaamman käytön.

Puolustusministeriö asetti tänään hankkeen, jonka tehtävänä on laatia asetusehdotus varusmiespalveluksessa olevien ja vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien yhteismajoitusta koskevasta kokeilusta.

Lähde: Puolustusministeriö

1 KOMMENTTI

  1. Yhteismajoitus myös tehostaisi mukavasti seksuaalipalveluiden ja joukkopanojen saatavuutta puolustusvoimissa.

    Panoleirithän ovat jo tätä päivää ja osa varushenkilöistä hakeutuukin palvelukseen loputtoman kyrvänsaannin perässä.

    Yhteismajoitus myös mahdollistaisi kätevästi kenttäpatja harjoittelun tuvissa ilta ja yö aikaan.

    On toki pohdittu että pitääkö määrätä tasapuolisuuden nimissä antamaan kaikille halukkaille tuvassa vai onko se itsestään selvää?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here