Simon Elo: Näin ei voi jatkua – turvapaikanhakijoiden palautukset Irakiin on saatava toimimaan

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo vaatii hallitukselta ripeitä toimia irakilaisten pakkopalautusten jatkamiseksi. Irak on viime aikoina kieltäytynyt vastaanottamasta omia kansalaisiaan, elleivät nämä palaa vapaaehtoisesti.

“Suomi ei voi jättää palauttamatta turvapaikanhakijoita, joiden hakemukset on todettu perusteettomiksi. Kun turvapaikanhakuprosessista tulee lainvoimainen kielteinen päätös, tietenkin se täytyy heti panna toimeen ja henkilöt palauttaa kotimaahansa. Emme me voi antaa kenenkään oleskella Suomessa laittomasti. Pakkopalautukset Irakiin on saatava toimimaan”, vaatii Elo.

“Pakkopalautusten ongelmat ovat osoitus siitä, että koko turvapaikkajärjestelmä täytyy uudistaa. Turvapaikkakäsittely on siirrettävä EU:n ulkopuolelle, jotta tänne ei alun alkaenkaan saavu ihmisiä väärin perustein. Siniset ovat tätä vaatineet jo pitkään”, huomauttaa Elo.

Lähde: Sininen Tulevaisuus

6 KOMMENTIT

  1. Hyvä yritys kun vaalit on lähestymässä, olisitte olleet tuota mieltä jo vuosia sitten. Ainoa mitä yrititte huutaa yhteen ääneen että nolla toleranssi vihapuheelle, ja aikamoni suomalainen joutui tuomiolle vihapuheesta. Siis emme saa olla vihaisia, vaikka ei ole ruokaakaan.

  2. Kovia valehtelemaan nämä siniset. Loikkariministeri Timo Soini on hoitanut pian asiaa viimeiset neljä vuotta saamatta mitään aikaiseksi. Mitään tiukennuksia turvapaikkapolitiikkaan ei ole tehty sen jälkeen kun Halla-ahon perussuomalaiset heitettiin Sipilä Orpo Soinin toimesta ulos hallituksesta.

  3. Alkaako Simon vieraantua kaveristaan Arvo Pohjasta? Jos Arvo nyt ei olekaan niin hyvä kaveri lopulta niin kannattiko tehdä sen vuoksi poliittinen itsemurha?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here