Sisä-Suomen poliisilla kiireinen vuoro

1970-luvulla syntynyt nainen poistettiin häiriökäytöksen takia Ikaalisten Wegeliuksenkadulla sijaitsevasta ravintolasta perjantaina klo 22.50. Poistamisen jälkeen nainen odotti narikassa takkiaan, kun hän yhtäkkiä siirtyi tiskin ylitse ja kävi narikassa työskennelleen järjestyksenvalvojan päälle. Aggressiivinen asiakas jouduttiin lopulta raudoittamaan. Poliisipartio kuljetti naisen Tampereelle päihtymyssäilöön. Aamulla häntä odottaa tiedoksiannettava sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

1990-luvulla syntynyt mies vietti iltaa Tampereella Pispalan Valtatiellä sijaitsevassa ravintolassa klo 23.04. Hän oli mm. nauttinut ravintolassa omia juomiaan. Järjestyksenvalvoja ryhtyi poistamaan paikalta asiattomasti käyttäytyvää miestä, jolloin asiakas alkoi vastustaa poistamistaan. Tilanne eteni painiksi asti, mutta mies saatiin lopulta ulos ravintolasta. Hetkisen päästä hän kuitenkin palasi ravintolan ovelle ja järjestyksenvalvojan estelyistä huolimatta pääsi uudestaan sisälle. Poliisipartio meni paikalle ja otti aggressiivista käytöstään jatkaneen miehen kiinni. Hänet tuotiin päihtymyssäilöön. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Poliisi hälytettiin klo 01.09 Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevaan ravintolaan, jossa järjestyksenvalvojat olivat joutuneet raudoittamaan aggressiivisen asiakkaan. Ravintolan ovilla ilmeni, että päihtynyt mies oli pyrkinyt useaan otteeseen ravintolaan sisälle ja hänet oli yhtä monesti poistettu paikalta. Asiakas oli lopulta alkanut uhkailla järjestyksenvalvojaa ja tehnyt samalla nyrkkeilyliikkeitä. 1980-luvulla syntynyt mies kuljetettiin päihtymyssäilöön. Järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisen lisäksi häntä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta löytyi pieni määrä epäiltyä marihuanaa.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin klo 01.16, että Tampereen Kalevassa Kaskitiellä sijaitsevan kerrostaloasunnon ikkunasta ammuttiin laukaus pysäköityjä autoja kohti. Useita poliisipartioita lähti paikalle selvittämään tapahtunutta ja kohdeasuntoa, mikä saatiin pian paikallistettua. Kerrostaloasunnosta otettiin kiinni keski-ikäinen mies. Asunnosta löytyi kaksi ilmapistoolia ja yksi ilmakivääri, jotka otettiin poliisin haltuun. Rikosilmoitus kirjattiin vaaran aiheuttamisesta.

Tampereen Hervannassa Opiskelijankadulla sijaitsevassa ravintolassa tarvittiin poliisipalveluja klo 02.40. Tapahtumista kirjattiin rikosilmoitus, jossa tutkittavana on yksi pahoinpitely ja kaksi lievää pahoinpitelyä. Osallisina oli kolme 1990-luvulla syntynyttä miestä. Tilanne oli saanut alkunsa rahapeliautomaatin käytöstä ja vuoroja selviteltiin lopulta niin, että miehet olivat toisissaan kiinni. Sekavassa tilanteessa osapuolet yrittivät välillä myös erotella toisiaan. Yhtä osallista oli kuitenkin tartuttu kaulalta, toista oli lyöty nyrkillä kasvoihin ja kolmannella oli paita revennyt. Myös ambulanssi kävi paikalla. Nujakoinnin tarkempaa kulkua ja mahdollisia muitakin osallisia selvitetään tutkinnassa.

Sisä-Suomen poliisipartioilla oli perjantai-illan ja lauantaiaamun välisenä aikana muiden nahistelujen ja tappeluiden lisäksi selvitettävänä n. nelisenkymmentä kotihälytystä. Hälytyksien syinä olivat mm. perheväkivalta, häiritsevä meteli sekä muunlainen uhkaava tai poikkeava käyttäytyminen.

Lähde: Poliisi

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here