Sisäministeri Ohisalo ja järjestöt keskustelivat kunniaväkivaltaan puuttumisesta pyöreän pöydän keskustelussa

Sisäministeri Maria Ohisalo kutsui järjestöjen ja viranomaisten edustajia keskustelemaan kunniaväkivallasta ja tyttöjen elämän rajoittamisesta 17.10. Kunniaan liittyvän väkivallan ehkäisemiseksi on tehty jo paljon, mutta työtä on tarpeen yhä jatkaa. Tietoisuuden lisääminen, ammattilaisten jatkuva koulutus ja yhteistyö ovat keskeisessä asemassa ilmiöön puuttumisessa.

Ohisalon mukaan naisten kokemaan painostukseen ja kunniaväkivallan uhkaan tulee suhtautua vakavasti. Suomessa on joukko etenkin maahanmuuttajataustaisia tyttöjä ja naisia, jotka kokevat rajoittamista perheen ja sukulaisten vaatimuksesta suvun kunnian varjelemiseksi. Kunniaväkivallan ja rajoittamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että asia koskettaa kaikkia perheenjäseniä, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea asian kokonaisvaltaiseen hoitamiseen.

– Elämän rajoittaminen estää tyttöjen ja naisten perusoikeuksien toteutumisen. Turvallinen yhteiskunta on kaikkien oikeus. Kunniaväkivaltaan ja rajoittamiseen liittyvän toiminnan ennaltaehkäisy kuuluu meille kaikille. Se on poikkihallinnollista työtä, jossa myös järjestöjen osuus on merkittävä, ministeri Ohisalo muistuttaa.

Tietoisuus kunniaan liittyvästä väkivallasta on parantunut viimeisen 20 vuoden aikana. Viranomaiset ja järjestöt ovat tehneet paljon hyvää työtä ilmiön kitkemiseksi, muun muassa koulutuksen ja erilaisten tukitoimien keinoin. On kuitenkin selvää, että edelleen on paljon tehtävää.

Hallitusohjelma tähtää turvallisuuden tunteen vahvistamiseen

Kansalaisten turvallisuus ja myös turvallisuuden kokemus ovat suomalaisen demokratian ja hyvinvointivaltion ydintä. Pääministeri Rinteen hallitusohjelman tavoitteena on, että turvallisuuden tunne vahvistuu. Turvallisuuden tunne ja turvallisuuden lisääminen edellyttävät kaikkien toimijoiden yhteistyötä.

– Hallitusohjelmassa on useita kohtia, joiden tarkoitus on ennalta estää henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia, erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvia rikoksia. Hallitusohjelma ei kuitenkaan ole ratkaisu kaikkeen ja siksi meidän on kuultava asiantuntijoita kunniaan liittyvän väkivallan ja rajoittamisen kaltaisissa vaikeissa kysymyksissä. Tämä pyöreän pöydän tapaaminen antoi hyvää pohjaa jatkotyölle suomalaisten turvallisuuden vahvistamiseksi, Ohisalo toteaa.

Sisäministeriön järjestämässä tilaisuudessa oli paikalla asiantuntijoita noin 20 organisaatiosta.

Lähde: Sisäministeriön tiedote

7 KOMMENTIT

 1. kummallista jos tahdotaan jotain esim.lakia, voidaan vasaroida hipi hopi heti paikan päällä, mutta ohitus-salon mukaan on tehty työtä jo 20VUOTTA, herran jestas ja vielä on kuulemma paljon tekemistä. tämä kertoo ettei asialle mitään tehdäkkään, vaan näm kaikki 20 asiantuntijaa vain lypsävät rahaa, ja rahaa….uskomatonta pelleilyä, vasara pöytään ja laki että jos lapsia silpottan linnaan tekijät ja vanhemmat, samoin jos on väkivaltaa ,linnaan saatana vaan, sitä viedään jo vanhoja mummojakin poliisiasemalle pelkistä ajatus kirjoituksista ,puhumattakaan että viedään toisten lapsia huostaan kun vanhemmat ei ole punaisia. ihan persiistä koko puniikkihallitus…kun saataisiin valkoinen hallitus ,niin kriminalisoitaisiin kaikki viher ja kommunistit, miltähän sitten tuntuisi kaikilta ihmeen maailman parantajilta..kyllä suomen hallitus on ihan pihalla…ziisus tätä katastroofia…..

 2. Ei vihernatsit ole kiinnostuneita naisten silpomisista tai hapottamisista, kunhan batiikkinoidille kullia tulossa edelleen.

 3. Kuulostaa kyllä vaarallisen ympäripyöreältä jaarittelulta joka pitäisi kai tulkita niin ettei ihan kehdata myöntää että asialle ei haluta tehdä mitään, mutta kuitenkin annetaan rivien välistä ymmärtää ettei näihin asioihin oikein sovi puuttua.

 4. Mitä nä juttelee kun tuolla suoritetaan äärimmäistä väkivaltaa ja siellä on sairaita psykopaatteja. Nämä juttelee???
  Vaihtakaa pätevämpiä päättäjiä. Tekoja – ei puheita.

 5. Te olette rasisti järjestö jonka nousu minkäänlaiseen poliittisen asemaan pitää estää vaikka voimalla! Minä olen ollut paljon tekemisissä erilaisten ja väristen ihmisten kanssa ja suurin osa afrikkalaisista ja muslimeista ovat paljon avoimempia ja parempia kuin yksikään teistä niin sanotuista isänmaallisista natseista! Hyi yök mitä sisäänpäin kasvaneita ihmisiä olette ja ette näe sitä hyvää mitä nämä ihmiset tuovat suomeen ja muualle eurooppaan!

  Teillä ei ole muutakuin negatiivisiä ajatuksia kaikesta! Monikulttuurinen suomi on paljon parempi paikka kuin sisäänpäin suuntautunut junttila missä minä ainakin koen eläväni juuri nyt! Ettekö te ymmärrä jos katsomme esimerkiksi ranskaa ja saksaa siellä kotiuttaminen on tehty oikein ja siellä yhteiskunta toimii niinkuin pitääkin! Te vaan ette näe sitä hyvää mitä maahanmuuttajat tuova mukanaan!! Ainoastaan kaiken negatiivisen! Minun lapseni tulevat hyvin toimeen maahanmuuttaja lapsien kanssa täällä eteläsuomessa ja ei ole ollut minkäänlaista konfliktia heidän kanssaan ja usein käyvät iltasella teellä tai leivän syömässä ja huomattavasti paremmin käyttäytyvät kuin ”teidän ylistämänne kantasuomalaiset” riehuja kakarat!!

  Ottakaa se järki nyt kauniiseen käteen ja katsokaa kuinka hyvin kotiuttaminen on onnistunut monessa kylässä!!! Meidän noin 5000 asukkaan kylässä on oltu todella tyytyväisiä ulkopuolisiin! Meidän kylän pojat ei edes uskalla puhua tytöille ja nämä uudet tulijat kohtelevat heitä paremmin kuin hyvin vaikka moista propagandaa väitätte että muka raiskaavat ym sairasta! Täällä meidän kylällä kantasuomalaiset pojat ovat saaneet uskallusta puhua tytöille kun ovat nähneet kuinka rohkeasti uudet tulijat lähestyvät heitä!

  Ja lopettakaa tuo iän kaikkien vihaaminen ei johda muuhun kuin vihanpitoon!

  T: Riitta onnellisesti toivotan uutta verta kylälle.

 6. Mitä järjestöä Riitta tarkoitat? Uutisessa puhuttiin sisäministeriöstä, sitäkö olet kieltämässä. Noin yleisesti ottaen poliittiseen asemaan pääsee vaaleilla, ja vaalituloksen kun kumoat voimalla seurauksena on usein sisällissota. Sitähän sä vissiin haluut kun mielestäsi pitäisi ottaa Ranskasta mallia – siellä hän on ollut poikkeustila päällä jo kohta kolme vuotta, hyvin kotoutuneiden musupetojen takia..

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here