Sisäministeri Ohisalo Maltalle keskustelemaan Välimeren turvapaikanhakijatilanteesta

Sisäministeri Maria Ohisalo osallistuu 23. syyskuuta Maltalla Välimeren tilannetta koskevaan kokoukseen, jonka Maltan sisäministeri on kutsunut koolle. Saksa, Ranska, Malta ja Italia ovat pyrkineet löytämään väliaikaista ratkaisua Välimereltä pelastettujen turvapaikanhakijoiden jakamiseen EU-alueella. Neljä maata tapaavat nyt sopiakseen yhteisestä lähestymistavasta kesän aikana tehtyjen valmistelujen pohjalta. Suomi osallistuu kokoukseen tarkkailijan roolissa EU:n neuvoston puheenjohtajana.

– Tavoitteena on saada kattava tilannekuva siitä, missä Välimeren muuttoliikkeen ja etenkin tämän väliaikaisen mekanismin suhteen mennään. Tapaan Maltalla tässä tarkoituksessa myös EU:n turvapaikkavirasto EASO:n johtoa, ministeri Ohisalo kertoo.

Suomi etsii puheenjohtajamaana ensisijaisesti kestävää ratkaisua, jolla uudistetaan yhteinen eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä ja tehdään siitä toimiva. Samalla on osoittautunut välttämättömäksi etsiä väliaikaisia järjestelyjä akuutteihin maihinnousutilanteisiin.

Lähde: Sisäministeriö

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here