Sotarikosoikeudenkäynti Helsingissä: Leikkasi pään irti ja roikotteli kuvissa – kuvassa epäilty

Hasan toimi korpraalina Irakin armeijassa ja pakeni tekojaan Suomeen.

Suomi oli keidas sotarikollisuuksiaan paenneille sotilaille vuosina 2015-2016, kun Suomen valtion ja SPR:n toimesta heidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi ja sotilaat jopa kantoivat heidän kassejaan asumuksiin.

MV-lehti alkoi julkaista tulijoiden taustoja. Tulijoista tunnistettiinkin monenlaisia murhaajia ja päänkatkojia.

Päänkatkojista yksi on Ahmed Jabbar Hasan, jota epäillään sotarikoksesta. Epäillyt teot ajoittuvat Irakiin ajalle 1.3.-11.3. 2015.

Ahmed Jabbar Hasan.

Helsingin käräjäoikeuden syyttäjänviraston mukaan Hasan on toiminut 2003 – 2015 välisenä aikana korpraalina Irakin armeijassa ja osallistunut muun muassa Isiksen vastaisiin sotilaallisiin toimiin.

Valokuva- ja videomateriaalin perusteella Hasan on leikannut 1.3.-11.3.2015 välisenä aikana kuolleen Isis-taistelijan pään irti veitsellä ja roikottanut irrotettua päätä kädessään. Video löytyi Hasanin Facebook-tililtä.

Toiselta Hasanin Facebook-tililtä löytyi video, jossa hän poseeraa palavien tai palaneiden sotilaiden ruumiiden luona.

Hasan on esitutkinnassa kertonut leikanneensa Isisiin kuuluneen Abu Kudada Al Hijazin pään irti, mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Syyttäjä vaatii Hasanille 2 vuoden ja 2 kuukauden pituista vankeusrangaistusta.

Lähde: Helsingin käräjäoikeus

5 KOMMENTIT

 1. tämänhän jo tiesi entuudestaan utaretohtori päivi nerg, tiedämme tarkkaan jokaisen tulijan, oli hänen kommentinsa silloin, tiesikö? ei varmaan tiennyt, eli helvetetinmoinen vale…näin hölmölässä, sitten näitä vietiin lastentarhaan pitämään sylissään pottunokkien pikkulapsia, hienoa päättäjät, emme unohda…….

 2. Vittuako sitä täällä tuomitaan ja kestitään.
  Paluu kotimaahansa vastaamaan teoistaan.
  Paskiainen ollut täällä turvaa hakemassa.
  Kallis mies, kaikin puolin Suomalaisille veronmaksajille.
  No spr sai varmaan osansa, ja jokunen suvakkiryhävalas kanssa.
  Pakkopalautus voimaan nyt ja heti!

 3. ”Turhautuminen johtaa johonkin tämän tyyppiseen” sanoo ministeri Mykkänen varmaan tässäkin asiassa.

 4. Ministeri teki törkeän virheen puolustaessaan rikoksen tekijää. Saman tyylisen virheen teki pääministeri luvatessaan asuntonsa maahan luvatta pyrkiville. Ministerit kannustavat maahanpyrkineitä rikollisiin tekoihin, koska nämä voivat kuvitella saavansa teoistaan hyötyä.

 5. Suomen systeemi mahdollistaa pahimpien rikollisten pääsemisen maahan pysyvästi. Täältä ei palauteta ketään takaisin, jos kotimaassa odottaa kuolemanrangaistus. Suomen oikeusjärjestelmän mukaiset rangaistukset ovat olemattomia. Ehdonalainen on sama asia, kuin ei rangaistusta ollenkaan.
  Rikolliset tulisi aina käännyttää takaisin kotimaahansa suorittaamaan heidän oman kotimaansa oikeusjärjestelmän mukainen rangaistus, jota he nyt pakenevat Suomeen.

  Tässä tapauksessa pään irtileikkaaminen oli ”sankaruutta osoittava teko”, joka oli tallennettu videolle. Dekapitointi video oli tehty ”positiivisessa hengessä”. Eli vihollistaistelijan pään irti leikkaaminen on siis normaali käytäntö. Mikäli tämä on normaalia jossain maissa, mitä me suomalaiset olemme sitä arvostelemaan ja vielä enemmän, ketä me olemme päättämään, ettei suoritetuista sotarikoksista anneta tuon maan oikeusjärjestelmän ja arvojen mukaista rangaistusta? Tekijät ovat varmasti tietoisia oman maansa rangaistuksista silpoessaan ruumiita. Nyt heille on annettu takaportti paeta Suomeen, jolloin voi aina selvitä rangaistuksetta, teki mitä hyvänsä.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here