Suomi ei myönnä uusia asevientilupia Turkkiin

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat 11. lokakuuta 2019 Turkin aloittamasta sotilasoperaatiosta Syyriassa.

Suomi katsoo, että Syyrian konfliktiin ei ole löydettävissä sotilaallista ratkaisua. Suomi on vaatinut Turkkia lopettamaan sotilastoimensa. Alueen humanitaarinen tilanne herättää huolta. Valtioneuvosto ei myönnä uusia asevientilupia Turkkiin tai muihin sotaa käyviin maihin.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat myös ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmistelusta.

Lähde: Valtioneuvoston tiedote

2 KOMMENTIT

  1. jos suomi nyt ei vaan menisi vaatimaan yhtään mitään, pikku riikkinen hölmölä on jo ihan rikki muutenkin, hoitaisi nyt omat jihadistit ulos hölmölästä että kansa voi liikkua ilman puukko iskuja, raiskauksia..siinä on omien päälliköiden tehtävä eikä leikkiä maailman poliisina.

  2. Hetkinen… Kuka ei myönnä?

    ”Suomi” ei ole mikään instanssi. Suomi koostuu maa-alasta ja sen kansalaisista joista suurin osa on vielä rodultaankin suomalaisia. Mutta kansalaisilta ei ole kysytty mitään, joten joku toinen instanssi on näin päättänyt.

    Presidentillä ei ole mahdollisuutta päättää tästä asiasta. Onko päätöksen tekijä ulkoministeriö? Eduskunta? Hallitus? Lobbareiden lahjomat virkamiehet? Vai kuka?

    Tällaisissa uutisissa olisi tärkeä tuoda esiin henkilönimeä myöten: Kuka päätti ja mitä päätti. Vain siten voidaan tulevaisuudessa arvioida tällaistenkin päätösten tekijäiden tarkoitusperät. Ja Suomen vaikutus kansainvälisiin konflikteihin.

    Kuka muuten alkujaankaan teki päätöksen asemyynni sallimisestä Turkiin?

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here