Syyria: Al-Assadin joukot ottaneet haltuun entisen USA:n tukikohdan Al-Hasakahissa

USA:n Syyriaan sijoitettujen joukkojen tukikohta Al-Hasakahin maakunnassa Koillis-Syyriassa on nyt hallituksen joukkojen käytössä amerikkalaisten vetäydyttyä. Syyrian Arabiarmeija SAA asettui Qasr Yaldan alueelle Tal Tamriin, saatuaan siihen hyväksynnän Syyrian demokraattisilta Voimilta SDF:ltä, joka tähän asti on yksin miehittänyt aluetta.

Saapuessaan perjantaina (18.10.) Qasr Yaldaan Syyrian hallituksen joukot saivat hallintaansa myös Yhdysvaltain armeijan entisen tukikohdan, joka oli perustettu pian sen jälkeen, kun amerikkalaiset joukot saapuivat alueelle.  Syyrian Arabiarmeija SAA on saapunut useisiin kyliin ja kaupunkeihin Tal Tamrin alueella  tehtävänään tarkkailla tilannetta  Ras Al-’Aynin strategisesti tärkeässä rajakaupungissa ja Al-Hasakahin maakunnan luoteisessa osassa.

Jo lauantai-iltapäivänä (19.10.) SAA joutui hyökkäyksen kohteeksi Tal Tamrissa, kun ryhmä turkkilaisten tukemia paramilitaareja, ”Syyrian kansallisarmeija”,  yritti edetä kohti Ras Al -Aynia. Yhteenotton tapahtui Ahrasin kaupungin edustalla, ja hyökkääjät tulivat torjutuiksi lyhyen taistelun jälkeen.

SAA:n tiedotteen mukaan miliisijoukkojen lauantainen hyökkäys merkitsi ensimmäistä Turkin tukemien voimien yritystä siirtyä alueelle, jota Syyrian Arabiarmeija valvoo.

Tällä seikalla on merkitystä, sillä Turkin autokraattinen presidentti Recep Tayyip Erdogan selittää käyvänsä Syyrian alueella sotaa ”terroristeja vastaan”, ei suinkaan suvereenia  Syyrian Arabitasavaltaa vastaan.

Asiasta kertoi Al Masdar News 20.10.2019 (klo. 10.00)

 

Kerroimme jo eilen tästä.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here