Syyrian armeija on torjunut Turkin tukemien kapinallisten yllätyshyökkäyksen tänään Hasakahissa

Syyrian ”sisällis”sotaa käydään kuitenkin enimmäkseen Syyrian maaperällä, josta tämän päivän uutinen: Turkin tukemat joukot torjuttiin Hasakahin maakunnassa, yrittävät vähän hyökkäillä.

Huolimatta USA:n varapresidentti Mike Pencen ja Turkin autokraattisen johtajan Recep Tayyip Erdoganin suureellisesti tekemästä aselevosta Turkin tukemat paramilitaarit hyökkäsivät tänään Hasakahin maakunnassa Tal-Tamrissa hallituksen joukkojen asemiin, -ja ottivat pahasti turpiinsa. Tarkastelemme.

Hyökkääjistä ainakin pääosa kuului ”Syyrian kansallisarmeija” -nimiseen ryhmittymään. Joukossa ei tiedetä olleen Turkin sotilaita. Hyökkäysten tavoite oli Ahrasin kaupunki, jossa hallituksen joukot, Syyrian Arabiarmeija SAA on rintamavastuussa Turkin hyökkäystä vastaan.

SAA siirtyi hallituksen ja kurdijohtoisen Syyrian Demokraattisen Voimien SDF:n tekemän sopimuksen mukaisesti kurdiarmeijan tähän asti kontrolloimaan Koillis-Syyriaan torjumaan Turkin 09.10. aloittamaa hyökkäystä Syyriaan. SDF tunnettiin mediassa aiemmin ”USA:n johtamana kiittoutumana”, mutta sanonta ei enää pidä paikkaansa.

Syyrian Arabiarmeijan lähde kertoi syyrialaiselle uutistoimistolle Al-Masdar Newsille, että armeija todennäköisesti lisää voimiaan ​​Tal Tamrin ympärillä estääkseen vastaavanlaisen hyökkäyksen tulevaisuudessa.

Lehden sotilaslähde lisäsi, että jos Turkin tukemat militantit hyökkäävät uudelleen, Syyrian armeijalla ei todennäköisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin osallistua Ras Al-Aynin taisteluun ja ajaa takaisin näitä Turkin tukemia joukkoja.

Turkki on nyt tilanteessa, jossa hyökkäyksen jatkuminen veisi sen suoraan yhteenottoon Syyrian legitiimin hallituksen, presidentti Bashar Al-Assadin hallinnon, kanssa. Erdogan on yrittänyt ylläpitää kuvaa, että hänen armeijansa taistelee Syyrian alueella vain Syyrian hallitusta vastustavia kapinallisia vastaan.

Kun kurdiarmeija YPG, Kansan Itsepuolustusjoukot, joka muodostaa SDF:n sotilaallisen voiman, toimii nyt yhteisymmärryksessä al-Assadin kanssa, Erdoganin väitteelle ei ole perusteita.

Suora hyökkäys SAA:ta vastaan romuttaisi Erdoganin selitykset lopullisesti. di-gold

Asiasta lisää:

17.10.2019: Venäläiset kurittaa turkkilaisia Idlibin maakunnassa. Video avautuu uudessa ikkunassa.

3 KOMMENTIT

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here