Tarkka-ampujat suojasivat Ranskan ”bile-presidenttiä” keltaliivien mielenosoituksessa

Eilen niin sanotut keltaliivit protestoivat kansan kurjistamista vastaan Pariisissa. Tietämättään he saattoivat olla tarkka-ampujien tähtäimessä.

Ranskassa osoitettiin tänä viikonloppuna jo kolmatta viikonloppua mieltä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kansan kurjistamispäätöksiä vastaan. Mielenosoituksissa on kuollut kaksi ihmistä ja loukkaantunut satoja. Mielenosoitukset lähtivät liikkeelle polttoaineiden hinnan korotuksesta, jolloin kansalaiset suuntasivat sankoin joukoin kaduille ja teille pukeutuneina keltaisiin heijastusliiveihin, joita kuljettajat käyttävät ajoasusteenaan.

Presidentin virka-asunto Élysée-palatsi sijaitsee Pariisin keskustan liepeillä. Luultavasti harva mielenosoitukseen osallistunut tiesi, että presidentin palatsin ympäristössä katot oli miehitetty tarkka-ampujilla, jotka olisivat aktivoituneet tilanteen kärjistyessä.

Presidentti Macron on tullut tunnetuksi useista epäilyttävistä asioista. Hän on entinen pankkiiri, nai opettajansa ja näyttäytyy rikoksista tuomittujen kanssa. Brigitte Macron, presidentin vaimon tytär, kertoo, että hänen äitinsä rakastui 15-vuotiaaseen oppilaaseensa, josta myöhemmin tuli hänen puolisonsa ja Ranskan presidentti.

Tässä kuvassa sanotaan olevan Emmanuel Macron ja hänen opettajansa Brigitte. Kuvan poika ei tosin näytä 15-vuotiaalta. On myös esitetty, että kuva olisi manipuloitu.

Kesäkuussa Macron järjesti teknobileet palatsin edustalla.

Ranskalaisia veronmaksajia Macron ei kuitenkaan ajattele lämmöllä, vaan on yksi EU-komission lakeijoista, joka nöyränä ottaa ennemmin kansalta, kuin sanoo Italian malliin ’ei’ kansan kurjistamiselle.

Vähän aikaa sitten mielenosoittajat kuljettivat pariisilaiselle torille massiivisen giljotiinin muistoksi valtaapitäville, miten käy, kun kansaa ei kuunnella.

Muistutus menneistä Ranskan vallankumouksen ajoista.

Keltaliivien mielenilmauksia katsoessa hiipii mieleen, että tilanne ei ole enää kaukana sisällissodasta. Keltaliivien mielenosoitukset ovat jo levinneet muihin Euroopan maihin, joten nähtäväksi jää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Lähde: YouTube, RFI

3 KOMMENTIT

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here