Ukraina pidätti suomalaistaustaisen balettitanssijan

Moskovan Bolshoi-teatterin solisti, maailman eturivin balettitanssijoihin lukeutuva Andrei Merkurjev, pidätettiin Odessan lentokentällä tänään. Asiasta kertovat Venäjän tiedotusvälineet. Merkurjev on syntynyt Syktyvkarissa Komin tasavallassa, mikä on suomalaisperäinen alue Venäjällä.

Merkurjev oli matkalla Odessaan Huuto-baletin esitykseen, missä hänellä on päärooli. Selitystä pidätykselle ei tiedetä. Merkurjevia ei päästetty Ukrainaan ja hänet lähetettiin takaisin Moskovaan.

Huuto-balettia on esitetty vuodesta 2014 ja aikaisemmin Ukrainan kulttuuriministeri on lähettänyt esittäjille virallisen kiitostervehdyksen.

Syyksi on arvioitu sitä, että Ukraina julisti sotatilan ja eilen kielsi kaikkien venäläisten miesten maahantulon. Ensimmäiseksi sotatilan uhriksi joutui siis johtava balettitanssija.

Lähde: ria.ru

1 KOMMENTTI

  1. Kirjoituksessa väitetään, että Komin tasavalta on ”suomalaisperäinen”. Eikä ole. Eikä syntyminen Komin tasavallassa ei tee kenestäkään mitenkään suomalaistaustaista.
    Kantaväestö, komit, ovat kyllä suomalais-ugrilaisia, puhuvat sukulaiskieltä, joka tosin on aika kaukana suomen kielestä. Sitäpaitsi Merkurjev on kansallisuudeltaan venäläinen eikä komi.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here