Ukrainassa massiivinen liikekannallepano

Asiasta kertovat Ukrainan ja Venäjän tiedotusvälineet. Suomen valtamedia ei kirjoita liikekannallepanosta sanaakaan.

Ukrainan kymmenelle hallintoalueelle on julistettu sotatila, mikä merkitsee mm. liikekannallepanoa ja viranomaisten mahdollisuutta omaisuuden, kuten autojen ja kiinteistöjen, takavarikointiin.

Ukrainan asevoimien strategisen suunnitelman mukaan, alueilla on meneillään harjoituksia ja joukkojen siirtoja. Strategisesti tärkeiden kohteiden puolustusta on vahvistettu. Suunnitelman mukaan reserviläisten ja palveluvelvollisten kutsunnat alkavat tänään 3.12. Alueellisen puolustuksen joukko-osastot on tarkoitus muodostaa uuteen vuoteen mennessä.

 

 

4 KOMMENTIT

  1. Mitenköhän Suomi tulee reagoimaan? Määrää lisää pakotteita Venäjälle?
    Siitäpäs saavat sitten niin että tuntuu!

  2. Kyllä siitä on uutisissa ollut ihan valtamediassa. Ukraina on lähettänyt kutsun asevoimien reserviläisille saapua ylimääräisiin kertausharjoituksiin Venäjän mahdollisen aggression varalta. Ukrainalla on suvereenina valtiona oikeus puolustautua.

  3. Kun varautuu hyvin, saattaa välttää tilanteen kärjistymisen.

    En tosin usko, että Venäjä alkaisi marssia omin tunnuksin rajan yli, mutta ukrainalaisille ei riitä uskominen, vaan pitää varautua pahimpaan, vaikka parasta uskoisi ja toivoisikin.

  4. Syytäkin kutsua kertauksiin. Mutta eikös tästä nyt muuallakin ole ollut juttua? Joten en ihan ymmärrä artikkelin tarkoitusta. Artikkeli tuntuu hätäiseltä roiskaisulta, jos se alkaa ”Suomen valtamedia ei kerro tästä sanaakaan.” Se tuntuu vähän samalta kuin toteaisi, että ”Ehdin lukea minuutissa ainakin kahta nettisivua ja mä en löytänyt sieltä tästä asiasta. En löytänyt, en, kyllä mä katoin, varmasti katoin.”

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here