Uusi video julki: Näin poliisi neuvotteli hakaristilippujen poistosta PLV:n kanssa itsenäisyyspäivänä

Poliisi pysäytti Kohti vapautta kulkueen itsenäisyyspäivänä Hakaniemen sillalle, kun poliisin johtokeskukselta oli tullut käsky poistaa hakaristiliput kulkueesta. Poliisi epäilee lipunkantajia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Näin uutisoimme asiasta itsenäisyyspäivänä.

”Hakaniemen sillan jälkeen poliisi pysäytti kulkueen ja meni riistämään liput pois kärjessä kulkevilta lipunkantajilta kertomatta syytä. Kun lipunkantajat yrittivät pitää lipuista kiinni, poliisi äityi väkivaltaiseksi ja pidätti lipunkantajat.”


Valhemedia Iltalehti uutisoi itsenäisyyspäivänä, että PVL olisi hyökännyt poliisin kimppuun.

14 KOMMENTIT

 1. pask# media ja meidän rakastamamme ”jetsonit” olivat taas kerran innostuneet saadessaan ylittöitä ja kansan ”rakkautta” noh stadin jeparit ovat kommarien lakejoita, täällä maalla on hienoja jetsoneita,ymmärtvät kansaa mkähän meidän pääkaupuunkiin on noin tyhmät jeparit iskeneet…aivopesua vasemmistolta?kansan presidentiltä? joposalellta?

 2. Kylläpä on törkeää touhua poliisilta.Ainoat jotka eivät osanneet käyttäytyä itsenäisyyspäivänä olivat suvakit ja poliisit.

  • Eivät poliisi voi muuta, kuin tehdä sen, mitä käsketään. Olisi kannattanut tehdä poliisin käskyjen mukaan. Senkin olisi voinut tehdä mielenosoituksellisesti tehostaen omaa asiaa.
   Muutenkin on typerää ottaa käyttöön tunnetun narsistin tunnuksia, Hitlerin, joka saattoi Euroopan kaaokseen.
   Parempi valinta olisi ollut käyttää Suomen tunnusvärejä ja vanhaa Suomen maaperällä jo rautakaudella käytettya merkkiä. http://3.bp.blogspot.com/_gN_Mtsv3KbU/TS6wsH0Sa1I/AAAAAAAAENM/wKr-7PqUlGo/s1600/Akseli+Gall%25C3%25A9n-Kallela%252C+Aino-triptyykki%252C+1889_Suomen+Pankin+taidekokoelma_Kuva+Peter+Mickelsson.jpg

   • Mielestäni ei ole perusteltua katsoa Hitlerin olleen narsisti. Mikään hänen kirjoittamissaan teksteissä ei sellaiseen viittaa. Aika poikkeuksellisen diplomaattinen, tarkkanäköinen, myötätuntoinen, kyvykäs myöntämään ja oppimaan virheistään. Pikemminkin hyvin vahvasti lämminsydäminen ihminen ja silti myös suurmies. Juuri se Hitleristä teki niin poikkeuksellisen, että hän oli Poliittiselle areenalle astuneena ihmisenä poikkeuksellisen tietoinen ja syvästi kykenevä samaistumaan tavallisen kansan jokaisen yhteiskuntaluokan tilanteeseen, ottamaan jokaisen tarpeet huomioon ja luomaan yhteistä etua ja sopua kansaa yhdistääkseen.

 3. ”Poliisi epäilee lipunkantajia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”!
  Otsikon olisi pitänyt kuulua: Hakaristilipuista kiihottunut poliisi hyökkäsi kansanryhmäksi katsomaansa PVL:ää vastaan.

  • Nestorin kommentti osoittaa kuinka typerä rikoslain 11 luvun 10 kohta on. Olisi voinut kuitenkin tarkentaa, poliisijohto kiihotti poliisia kansanryhmää vastaa. Käskyhän tuli poliisijohdolta eikä työtään tekevää poliisia tule siitä syyttää. On muuten turha vastustaa poliisin määräyksiä, koska se on rikos.

   Poliisia pitää totella, mutta käskyjä noudattaessaa voi tehdä sen harkiten ja säilyttäen mielipiteensä. Olisipa nuo PVL:n pojat sen tehneet hitaasti kunnioittaen lippujaan käärimällä. Poliisin käskyjä olisi noudatettu ja tulos olisi ollut kaikin puolin tehokaampi. Nyt tilanteesta tuli mielikuva, samaa häiriköintiä kuin on anarkisteilla, kun olisi voinut tulla mielikuva rehdistä omia arvoja puolustavast mielenosoituksesta.

   • Tuossa ei vastustettu Poliisin määräystä vaan toimittiin lain suojaamien oikeuksien mukaan ja pyydettiin perustelu. Vastaavista tilanteista on tullut oikeudessa ennenkin tuomiota Poliisille virheellisestä menettelystä, joten sikäli ihan hyvin toimittu, koska tässäkin saatiin nyt potentiaalisesti taas aihetta tuomioille. Tosin Poliisin saamat tuomiot ovat harvoin sisältäneet mitään korvausvelvoitteita. Lähinnä joutuvat palauttamaan lipun ja saavat jonkun nuhteen. Vaihtoehtoisesti taas nähdään oikeuslaitoksen virheellinen toiminta. Joka tapauksessa toiminta saa esiin viranomaisten valtuuksien väärinkäytöksiä. Siksi ihan hyvä veto.

   • Mutta MIKSI vasta 10 minuutin kuluttua kun tuo ryhmä lähti liikkeelle?Miksi tämä ”näytös”tässä kohtaa?Nyt on” suvaitsevaiset”politiikot elementissään kun tämä kolmen lipun tarina vain paisuu ja todelliset ongelmat painetaan unholaan.Juuripa katsoin Pariisista suoraa lähetystä…tähänkö täälläkin halutaan mennä??Kansalaisia ammutaan ja hakataan?

 4. Jos Poliisi epäili lipunkantajia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja tämän takia tehtiin päätös poistaa liput, ei vaikuta kovin uskottavalta, koska Poliisi ei kyseistä perustelua osannut kertoa.
  Näyttää vahvasti siltä, että sinänsä surkeaakaan perustelua ei oltu vielä edes keksitty. Toimittiin siis puhtaan mielivaltaisesti peppukiputuntumalla, eli Poliisikielellä ”käytettiin tilanneharkintaa.”

 5. Hyvä, että natsit nyt korostivat olevansa NATSEJA! Jospa se ”tolkun ihmisten” hyssyttely, että ”natseja oli viimeksi 40-luvulla” nyt loppuisi.
  Sääli, että poliisin tehtävä on pitää yllä järjestystä ja turvata kaikkia mahdollisia mielenosoittajia. Hakaristiliputhan videolta kuultavan perusteella otettiin pois ennaltaehkäisevästi. Jos poliisi olisi antanut natsien marssia noiden lippujen kanssa Hakaniemen torille, olisi nähty, miten vihaiset kalliolaiset olisivat reagoineet hakaristilippuihin. Olisivat PVL:n pojat saaneet kyytiä.
  Ja täällä te puolustelette natseja (kyllä natsi natsin tuntee), jotka haluavat väkivaltaisella vallankumouksella tuhota nykyisen yhteiskuntajärjestyksen ja perustaa natsistisen Yhteispohjoismaisen valtion, jonka päämies on Johtaja (saksaksi Führer), jota johdetaan Ruotsista, ruotsiksi ja Suomi on vain sen maakunta. Toivottavasti ruotsin kielen kertauskurssit on käyty, maanpetturit!

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here