Valepoliisit veivät 90-vuotiaalta naiselta 20 000 euroa Hyvinkäällä

Kaksi miestä huijasi 90-vuotiaalta hyvinkääläiseltä naiselta 20 000 euroa esiintymällä Keskusrikospoliisin poliiseina marraskuun puolivälissä.

Miehet olivat soittaneet naiselle ja kertoneet, että naisen olisi nostettava rahansa pankista ja annettava ne poliisille skannattavaksi ja säilytykseen. Puhelun jälkeen miehet olivat hakeneet naisen mukaansa tämän kotoa ja kiertäneet naisen kanssa neljässä eri Osuuspankin konttorissa nostamassa rahaa naisen tililtä. Saaliikseen miehet saivat yhteensä 20 000 euroa. Pankissa käyntien jälkeen miehet olivat vielä kysyneet naiselta, olisiko naisella kultaisia koruja, mutta eivät olleet vaatineet niitä naiselta. Jälkeenpäin naisen naapurit olivat ihmetelleet ja kysyneet, miksi nainen oli tullut täysin vieraiden ihmisten kyydissä kotiinsa. Tämän jälkeen nainen kävi Hyvinkään poliisiasemalla tekemässä asiasta rikosilmoituksen.

– Tämä on erittäin ikävä ilmiö. On todella hävytöntä, miten huijarit käyttävät senioreiden hyväuskoisuutta hyväksi. Tutkimme edellä mainittua huijaustapausta törkeänä petoksena, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen tapauksesta.

Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia: uhri on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä ja ainoa keino estää se on antaa soittamalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset tai nostamaan rahat tililtään kiireesti.

– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, Minkkinen muistuttaa.

Lähde: Poliisi

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here