Valheenpaljastaja: Johanna Vehkoon asianajajalta jättilasku kunnianloukkaus oikeudenkäynnistä

Yleisradion toimittajana ja JSN:n jäsenenä toiminut Johanna Vehkoo oli oikeudessa vastaamassa kunnianloukkaus syytteeseen 20.3.2019 Oulun käräjäoikeudessa. Vehkoon asianajaja Martina Kronström jätti käräjäoikeuteen 22 000 euron laskun, Vehkoon asianajamisesta. Junes Lokan asianajajan lasku oli  1900 euroa.

Faktantarkastajana esittäytyvä Johanna Vehkoo oli facebookissa solvannut oululaispoliitikkoa Junes Lokkaa natsipelleksi. Vehkoon asianajaja Martina Kronström esitti 37-sivuisen puolustuksen oikeudessa, joka piti sisällään esimerkiksi Takku.net artikkelin ja Sippo Kähmin päästä keksityn poliitikon Junes Lokan haastattelun. Erikoiseksi valheellisista todisteista tekee se tosiasia, että Johanna Vehkoo esittäytyy faktantarkistajana Yleisradiolla.

Laskun erittelyn mukaan todistelua oikeuteen oli täydennetty monta kertaa.

Asianajaja Martina Kronströmmin jättämä lasku Oulun käräjäoikeudelle.

Laskun erittelyn mukaan, myös puolustuksen valmistelu oli aloitettu 18.10.2018 perehtymällä asiaan.

Puolustuksella ei ole ollut kiire asian valmistelun kanssa ja siksi asian tekee hyvin erikoiseksi se, miksi oikeuteen tuotiin anarkistien ylläpitämän sivuston artikkeli ja Sippo Kähmin blogi. Haluttiinko oikeutta johtaa harhaan tahallisesti? Pitää muistaa, että syytteestä vastaamassa oli palkittu Yleisradion toimittaja ja faktantarkastaja. Vehkoo ainakin itse kertoo artikkeleissaan paljastavansa valhesivustoja ja valeuutisia. Oikeudessa puolustus toi useaan otteeseen esiin Vehkoon hyvän maineen palkittuna toimittajana ja faktantarkistajana.

Oikeudenpuheenjohtaja joutui heti tuoreeltaan korjaamaan  Kronströmmin väitteitä.

Kronström väitti loppupuheenvuorossaan, että oikeussalissa olleet poliisit olisivat olleet Junes Lokan maineen takia salissa turvaamassa järjestystä. Oikeudenpuheenjohtaja painotti, että poliisit eivät olleet Vehkoon eikä Lokan takia salissa, vaan on normaalikäytäntö, että poliisi on salissa järjestystä turvaamassa.

Asianajaja Martina Kronström

Martina Kronströmmin 22 000 euron jättämä lasku käräjäoikeudelle on ennennäkemättömän suuri, kun katsotaan asian oikeudellista vakavuutta. Kyse oli yhdestä kunnianloukkaus asiasta. Kunnianloukkaustapauksissa asianajaja normaalisti laskuttaa 1000-2000 euroa, nyt lasku oli kymmenkertainen. Vehkoo vaati oikeudelta, että Junes Lokka velvoitetaan korvaamaan puolustuksen laskusta 1/3 osuus.

Martina Kronström toimi myös Yleisradion ”Toimittaja” Jessikka Aron asianajajana, missä syytettynä oli eduskuntavaaliehdokas Ilja Janitskin, silloinkin lasku oli erittäin suuri verrattaen esimerkiksi puolustuksen laskuun.

Takku.net on anarkistien ylläpitämä sivusto jonka viimeisin artikkeli kehoittaa sabotoimaan vaalimainoksia.

Kuvakaappaus takku.net sivustolta

Linkki Sippo Kähmin ”blogiin”

Artikkelin kirjoittaja
Juha Korhonen


4 KOMMENTIT

 1. Onkohan lasku tarpeeksi iso että saajaan maksettua johannan sakot ja jäis molemmille hieman juustuaki leivän piälle vaivan palkkaa

 2. Tuo takkujen antifantismi on paitsi anargiaa, niin murrosikäisten pikkunilkkien typerää protestointia. Voisivat käyttää vihaenergiansa OIKEISIIN vihollisiin.

 3. En ole hullumpaa kuulut. Eli Lokka on kantajana jutussa, jonka syyttäjä on vienyt käräjäoikeuteen. Nyt syytetty vaatii vahingonkorvausta Lokalta, jonka kunnianloukkauksesta on käräjillä. Onko tämän syytetyn puolustus ihan täysillä käypä,kun lähtenyt näin naurettavia vaatimaan?

  • Tyhmä ei ole joka vaatii, vaan joka typeryyteen suostuu.

   Suomen kansa on leveällä rintamalla tähän asti suostunut siihen että maa täytetään 17X hanakammin raiskaaviin kuin kanta-suomalaiset.

   Ja tämä kaikki jotta valtapuolueiden todelliset intressitahot, suuryhtiöt, saisivat ajettua työn hintaa alas.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here