Vihapuhetyöryhmä syyllistyy syrjintään

Sisäministeriön, oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman hankkeen puitteissa on jätetty huomioimatta, että somessa keskustelevat kaikki kansalaiset, eikä pelkästään eri vähemmistöryhmät.
Hankkeen asettajista saa tässä yhteydessä sen käsityksen, että heiltä on unohtunut eri vähemmistöjen ulkopuolelle jäävien ihmisten tunteet ja perusoikeudet.

”Vihapuheella tarkoitetaan tässä hankkeessa kaikkia sellaisia ilmaisumuotoja, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen. Vihapuheeseen liittyvät myös muut vaikuttamiskeinot, kuten disinformaatio ja valeuutiset.”

Suvaitsevaisuudessa tai suvaitsemattomuudessa ihan yleisellä tasolla, on kyse yksilön omiin tunteisiin, vakaumukseen ja käsityksiin liittyvistä asioista.
Jos näihin asioihin puututaan esim. pakottamalla suvaitsevaisuutta, puututaan silloin ihmisen kaikkein pyhimpään oikeuteen; vapaaseen tahtoon.

Lähde: Sisäminsteriö

1 KOMMENTTI

  1. Hello my friend! I wish to say that this article is amazing, nice written and include almost all important infos. I’d like to see more posts like this.

Kirjoita kommentti

Please enter your comment!
Please enter your name here